fredag 12 april 2019

Fördelen att flytta från litet till mindre

Nu när jag är mitt uppe i förberedelserna inför flytten, slås jag av hur skönt det är att ha små lägenheter. Jag flyttar från 35 kvm till 27 kvm. Det gör att jag måste göra mig av med soffan (bye, bye), men i övrigt kan jag ha kvar alla grejer jag samlat på mig. Men det blir ändå en rejäl rensning. Både av sånt som jag inte använt på hundra år (målarpenslar, färg och lite dukar) och sånt jag dragit mig för att slänga (kläder som är trasiga, funkade ok som stallkläder ute i obygden, men inte på nya stället).

Jag passar på att läsa "Hejdå saker" när jag ändå är igång och rensar. Slås av hur lätt det är att hålla fast vid saker som man kan ha användning för sedan, fast det där sedan kanske aldrig kommer. Målargrejerna är en sån sak, mitt piano i huset i norr en annan. Det är en dröm om att jag "nån gång" ska få tid att måla lite mer, eller utveckla mitt pianospelande. Men verkligheten är (i alla fall just nu) att så fort jag får lite mer tid över, så är jag antingen med hästarna eller njuter av en bra bok. Eftersom jag inte har målat de senaste femton åren, så lär jag inte få ett ryck och börja måla imorgon. Om jag mot förmodan faktiskt skulle få ett ryck, så går det hur lätt som helst att köpa nya målargrejer.

Vad har ni läsare för drömmar som tar plats rent fysiskt i form av saker ni aldrig använder?

4 kommentarer:

 1. Vi är rätt väl utrensade. Det som tar plats är en bordssåg och en kap/gersåg som köptes innan FIRE strävan. De tar plats i garaget men samtidigt njuter jag av de gånger jag använder dem. Jag vill dessutom använda dem mer men funderar på att börja hyra ut dem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att vara färdiga med utrensning. Jag har lång väg kvar, speciellt om jag börjar tänka på huset i norr. Så jag undviker att tänka på det tills vidare. ;-)

   Men om det är saker du använder, så är det väl dumt att rensa ut? Jag tänker att det inte måste vara saker man använder dagligen, tex har jag en sadel jag endast använder när jag hoppar Anette och det blir max en gång/vecka, oftast bara ett par gånger/månad.

   Radera
 2. Jag har en del kläder som jag tror att jag ska komma i igen någon gång. De ligger just nu i en stor hög på golvet i vardagsrummet. Med andra ord, jag håller på att ta itu med detta "fantasi-jag". Om jag går ner i vikt någon gång i framtiden får jag väl köpa nya kläder, svårare än så är det inte. Förhoppningsvis kan jag få en liten slant för en del av kläderna också, ska försöka sälja dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh... Det klassiska. Det satt långt inne för mig att rensa ut de där kläderna jag trodde att jag "nån gång" skulle komma i. Men när jag väl rensat ut dem, så gick jag ned 20 kg. Haha. Sen insåg jag att min kropp inte mådde bra av att vara så smal, så jag gick upp alltihopa igen. Nu har jag bara kläder som passar min kropp och försöker förlika mig själv med att det är så här min kropp vill att jag ser ut. Det går sådär. ;-)

   Men när jag gick ned de där 20 kg, så ville jag ändå inte ha mina gamla kläder (dvs jag saknade dem inte och ångrade inte att jag gett bort dem), jag ville ha nya snygga kläder! Så jag tror att det bästa är att rensa ändå och endast ha sånt man använder i nuet.

   Lycka till med säljandet! :-)

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...