tisdag 2 april 2019

Det blev 27 kvm

Jag vill börja med att be om ursäkt för gårdagens urusla aprilskämt. Jag hade ont om tid, mitt i livet som jag är. ;-)

Nu är allt klappat och klart. Fast kanske inte riktigt som jag hade tänkt att det skulle bli. Jag har hittat ett liknande boende som jag har nu, dvs inhyrd på en gård utanför Uppsala. Men närmare stan vilket förstås också gjorde boendet dyrare. I gengäld slipper jag ta lån, jag behöver inte sälja nån häst och jag får bättre möjligheter med hästarna.

Det nya boendet är på 27 kvm, så jag håller redan på att klura på hur jag ska fixa den utmaningen. Till skillnad från nuvarande boende behöver jag dock inte ha hästkläderna i lägenheten, det känns som ett lyft. Däremot finns det inget vettigt internet, så det behöver jag lösa. Hyresvärden har fiber, så kanske går det att använda nån typ av förstärkare (jag är totalt okunnig på området).

Flyttar till sommaren, det ska bli så, så skönt att slippa den här idiothyresvärden. Skulle det sedan inte fungera bra att bo så litet, så kan jag alltid leta lägenhet i Uppsala för boende där senare. :-)

9 kommentarer:

 1. Grattis till nya boendet! Det finns massor med compact living lösningar om man bara kan tänka sig byta ut några befintliga möbler mot smartare alternativ. Ofta har man anskaffat nåt för att stå just "där" och lösa ett specifikt problem. Jag har flyttat massor och ju mer man envisas med att behålla nåt man redan har, ju mindre optimerat blir det. På litet boende behöver alla grejer ha flera funktioner och vara slimmade. Klappstolar, fällbord, förvaringspuffar. Om jag inte brydde mig ett jota om vad andra tänker skulle jag lätt sova i en hängmatta av campingmodell året om. Två krokar i väggen, tack :)

  Googla "Internet repeater" så hittar du förslag på mojänger som kan lösa internet-frågan förhoppningsvis..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Enorm lättnad att det löst sig (åtminstone tills vidare) och jag försöker se 27 kvm som en utmaning. Soffan ryker, men samtidigt har jag länge funderat på varför jag köpte en så stor soffa (svar: nuvarande lägenhet är så konstigt byggd att en stor soffa behövdes för att fylla ut utrymme).

   Jag har också flyttat massor... Räknade ut nu att det längsta jag bott i samma lägenhet var fem år och totalt har jag flyttat tio gånger sedan 2001. Fördelen med huset i norr är att jag har en del grejer sparat där uppe, som kommer funka suveränt med nya stället. Tex ett köksbord som är ett klaffbord. Förvaringspuffar ska jag kika på dock, har inte tänkt på att de kan ge bra med förvaring samtidigt som man kan sitta på dem. :-)

   Ska googla och försöka förstå... :-D

   Radera
 2. Gött! Classe har en sådan förlängare. Vi hade en sådan mellan oss och en granne för att halvera internetzkostnaden. Funkade finfint mellan två hus.

  Grattis till boendet. Det är skönt när saker löser sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlängare? Alltså typ som en sladd? Låter lovande att det funkar mellan två hus, är ju kort avstånd mellan mitt och hyresvärdens hus.

   Tack! Lättnaden är enorm och jag är glad att det löste sig så fort också. Även om jag förstås önskar att jag kunde flytta typ NU. ;-)

   Radera
  2. Nej det är i luften, vågor lixom.

   Radera
  3. Såna där trådlösa grejer tycker jag är mystiska. Men då var jag ändå inne på rätt spår! Ska ta ett snack med hyresvärden när det närmar sig. Jag vill ju inte bli utan internet... :-O

   Radera
 3. Grattis!

  Haha, tänkte också att det var en sladd;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Skönt att det inte bara är jag som fortfarande kämpar med sladdhärvor...

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...