torsdag 11 april 2019

Det är nåt visst med utdelningar ändå...

Idag får jag nästan 1200 kr från Cloetta. Jag är galen i godis, så givetvis måste jag ha aktier i ett godisföretag. ;-) Även om jag hellre haft i Mondeles (Marabou choklad gör livet värt att leva), så blir det ändå en och annan kexchoklad när jag handlar. Framförallt om det är extrapris.

Dagens utdelning går till inköp av nya aktier. Närmare bestämt Swedbank som ju har rasat rätt mycket. Jag hoppas att jag inte tänker tokigt i mitt beslut att köpa mer, men det märker vi om sisådär 15-20 år...

Jag vet ju att mina indexfonder egentligen går bättre än mina aktier. Men det är den där konkreta upplevelsen när det ökat med x kr på kontot, fast jag inte lyft ett finger. Om jag var bättre på att följa mina indexfonder, så skulle jag ju se den ökningen där också, men som det är nu så får fonderna jäsa på i bakgrunden bara.

Hur tänker ni kring fonder och aktier? Har ni både och eller bara en sort? Hur gör ni för att bli peppade av ert sparande?

4 kommentarer:

 1. Jag har en liten lekportfölj som inte är superlekig. Den matar jag med mina extrainkomster och det enda som köps är Xact Högutdelande. Den är nu cirkus 7 % av totala innehavet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på om jag ska börja köpa Xact högutdelande. Låter som min typ av fond, men samtidigt är jag lite för förtjust i de bolag jag har redan. Ack, ack, detta beroende...

   Radera
 2. Vi har ju precis börjat vår sparresa och vi har allt i indexfonder. Känns som om jag nyss lärt mig hur man för över pengar från min bank till Avanza, så aktier är fortfarande total överkurs. Kanske kan lära mig från nån personligen den 6:e juni. Och eftersom vi är i början räcker det fortfarande gott och väl att gå in titta på siffrorna av allt vi lyckats placera och spara. Men det kan ju säkert bli tråkigt i längden som många vittnar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att aktier är jätteroligt, framförallt för att jag får välja vilka bolag jag vill följa. Men hittills har det alltid varit så att så fort jag köper, så går aktien ned. ;-) I och för sig har de flesta gått upp sen igen, men ser jag rent procentuellt så har mina fonder gått mycket, mycket bättre. Så jag försöker omfördela lite så fonderna blir 2/3 och aktierna 1/3. Kanske att det till och med ska vara större skillnad längre fram. Får se hur det blir. :-)

   Vi kan leka med min avanza-app den sjätte ifall du är nyfiken, även om det inte går att genomföra några köp den dagen.

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...