torsdag 18 april 2019

Skrivkramp

Så har det drabbat mig. Skrivkrampen. Denna skärtorsdag inleder jag med att stirra på skärmen och inte veta vad jag ska skriva.

Ska jag skriva om påsken? Som jag inte ens firar. Eller jo, jag frossar i Anthon Bergs mandelägg. Förmodligen älskar jag dem bara för att de endast finns att äta under en kortare period varje år. Jag är så van vid att kunna köpa allt jag är sugen på, närhelst jag är sugen på det. Men vissa varor, som faktiskt är säsongsbundna (tänker must här också) skapar ett otroligt habegär när man faktiskt kan köpa dem.

Jag längtar lite tills påsken varit, då brukar mandeläggen reas ut och jag kan köpa ännu fler påsar... Försöker intala mig själv att just mandeln är ganska nyttig. Även om chokladen och dragén är lite si och så på nyttighetsfronten.

Nä, jag fuskar bort skrivkrampen genom att luta mig mot Johan Glans. Glad Påsk!


Dagens frågor får bli tvådelade.
1) Tips på vad jag ska skriva om (ifall skrivkrampen håller i sig)?
2) Hur firar just du påsk? Finns det nån viktig tradition som inte får ruckas på?

6 kommentarer:

 1. Roligt med Johan Glans! Jag gillar honom starkt och hade tur att åka hiss med honom och hans då fyraåriga(?) dotter i Kulturhuset. Flickan gnällde rejält och hans sätt att hantera det var så kul! Han ursäktade sig inför mig, men jag bara log. Han är ju för gullig alltså. Skulle kunna bli förälskad i karln. ;)

  På påsken brukar jag gå till kyrkan åtminstone på Påskdagen. En gång till jag till både rysk- och grekiskordodoxa kyrkan eftersom de firar påsk mycket "mer". Det är ju verkligen en påskinriktad kyrka mer än den lutherska. Mycket allvar, lidande, död...men så uppståndelse och liv till slut. Inte riktigt något torrt från vanliga präster som filosoferar i predikstolen och hänvisar allt till aktuella politika händelser... Var på väg att konvertera när jag var 20 men det stöp på helgonen.

  Du kan skriva om ekonomi vad gäller klädvård, hårvård, djupdykning i hästens psyke (dagbok ur en hästs perspektiv?), utvecklande av dina "läskiga" loppisbesök, festutstyrsel inför sommarkalas, kaffevanor ute och hemma, frysanvändning/bunkring, engagemang i lokalsamhälle, olika möten med intressanta människor under livets gång, barndomsminnen...oj det finns mycket som skulle vara intressant att läsa! :)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan Glans verkar så himla genuin! Hoppas verkligen att han är så i verkligheten också. Låter om inte annat så på det du beskriver. :-)

   De ortodoxa kyrkorna känns så mycket mäktigare än den lutherska. Vi är som lite mjäkiga i vår religiositet tycker jag. ;-) Blir nyfiken nu, vad var det helgonen ställde till med för dig?

   Tusen tack för en massa bra ämnen att skriva om! Jag sparar dem och ska försöka få ihop lite inlägg framöver. :-)

   Radera
 2. Skrivkramp kommer och går. I julas hade jag big time skrivkramp. Nu när jag inte vet vad jag ska skriva om försöker jag glömma bloggen och göra annat, ta en promenad och fundera på universums problem. Det brukar lösa sig då :)

  GLAD P Å S K !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu har jag lite internetstrul dessutom, så jag kan bara skriva på bloggen vissa dagar. Vilket naturligtvis sällan infaller när jag har inspiration. Försöker att notera bra idéer i mobilen, men sen sitter jag och stirrar på skärmen när det är dags, med nån slags mental piska vinande över mig. Det blir nog bättre efter påsk hoppas jag. ;-)

   Glad påsk till dig med!

   Radera
 3. Nyfiken på hur du får vardagen att gå ihop med att arbeta heltid och ta hand om och rida tre hästar varje dag.
  När jag själv arbetade heltid och hade bara en häst att sköta och rida varje dag var det precis dygnets timmar räckte till.

  /kryddpåfyllaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooh. Jag som lovat att hålla mig ifrån att skriva om hästarna på bloggen. ;-) Men ok, eftersom du vill veta min magiska formel, så lovar jag att inlägget kommer inom en snar framtid. <3

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...