måndag 8 april 2019

En månad

Idag firar bloggen en månad. Det har verkligen varit en omtumlande månad för mig och jag har flera gånger tänkt att jag inte ska hinna skriva inlägg i bloggen. Men på nåt vis har det ändå dykt upp saker jag velat skriva om. Tills vidare så blir det därför ett inlägg om dagen, men jag kan inte garantera att trenden håller i sig.

Jag är väldigt glad över att jag började blogga mer allmänt (och anonymt), det känns skönt att få ur sig tankar och känslor när allt händer samtidigt. Idag ska jag tex iväg på en sista intervju innan kontraktet med nya jobbet skrivs på, det är en formalitet men ska ändå göras. Givetvis är jag nervös. Tänk om...

Igår provade jag att baka bröd för första gången i mitt liv. Rensar skafferiet och hittade en påse vetemjöl special, så det fick bli baguetter. Väldigt oklart när jag köpt den mjölpåsen och varför, men bröden blev helt okej. Lite sega kanske. Men definitivt lika goda som butiksbakade och garanterat billigare.

Har ni nåt bra brödrecept att dela med er av? Jag är förtjust i sånt där sött, mörkt bröd med russin och nötter i, förmodligen innehåller det massor med sirap (eller honung?) också. Men jag har en del vetemjöl special kvar, så tipsa på!

10 kommentarer:

 1. Jag delar inte din fäbless för sirap & annat götta i brödet. Själv slänger jag mest i solrosfrön och linfrö när andan faller på och skippar oftast sirapen helt. Men jag bjuder ändå på följande recept mest för att det är superenkelt och gott;

  https://niiinis.se/2014/08/30/brod-i-langpanna-saaa-gott/

  Ofta gör jag bara extra mycket havregrynsgröt på morgonen när jag vill baka och använder överbliven gröt i receptet. Utan mjölk, det går lika bra oxå. Try it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för recept! Frågan är om jag orkar knåda i ett par minuter bara... Hm. Har ju ingen bakmaskin (eller jo, det har jag, men givetvis i huset i norr) så det blir för hand hela tiden. Ska iaf ge det ett försök!

   Radera
  2. Världen (internet) är liten. Jag gjorde den degen igår och bakade upp imorse. Var faktiskt gott och min version kostade runt 13 kr + elförbrukning. Det lär räcka minst hela veckan för mig och avkomman. Prova om du gillar vitt bröd!

   Radera
 2. http://duifokus.se/mat-dryck/bakning/vanskapsbrod/
  Mitt favoritbröd ända sen jag var liten, jag är också svag för sött bröd. Man får börja baka kvällen innan men inte speciellt betungande arbete. Jag brukar använda vetemjöl special och grädda på nedersta falsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät lagom avancerat. :-) Gäller bara att jag planerar lite innan, så jag har tid både på kvällen och morgonen därpå att baka.

   Radera
 3. Flow FI har ett bröd som har blivit poppis hos fru EB och andra. https://flowfi.blogspot.com/2018/11/008-enkelt-billigt-matbrod.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh! Jag fastnade direkt vid "ingen knådning". Måste provas snart, snart.

   Radera
  2. VI med assistenter vill ha bröd med så mycket knådande som möjligt så att de 5 000 kr blir till en god investering ;)

   Radera
 4. När du säger "huset i norr", menar du då norr om Ångermanland och Jämtland? Vet att du vill vara hemlig, men det är ju stora områden upp till dessa län eller så ovanför dem... ;)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vi kan väl säga att det bränns. ;-) Ungefär 40-50 mil från Uppsala.

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...