Nu ni! Nu tror jag verkligen att jag är någonting på spåren. Jag har nu gjort den här gratängen, men istället för att göra den i en vanlig form, så gjorde jag den i en matlåda av glas och halverade givetvis satsen (förutom osten insåg jag nu, oups). Resultatet var så förbaskat gott (och krämigt!) att jag åt upp alltihopa samma kväll... En fördel med att göra mindre sats är att jag inte måste äta potatisgratäng var och varannan dag, men ändå kunna experimentera med olika sorters gratäng.
Jag tror en del av hemligheten var att jag inte la potatisen i vatten, som Kitty nämnde kunde försämra krämigheten. Sen gjorde jordärtskockorna att det blev lite sötare smak också, vilket förstås en gottegris som jag tycker om.
Men jag fann faktiskt att jag saknade löken. Jag har blivit väldigt förtjust i lök, efter att Fru EB lärt mig hur man gör när man hackar lök, samt förstås hur mycket den lyfts fram som en fantastisk grund i alla maträtter i boken Studentmat.
Så jag ska fortsätta experimentera. Nästa gång jag testar ett recept (har inte bestämt mig för vilket än) ska jag prova att koka potatisen i mjölk innan, nåt som C och Js nämnde i förra inlägget om potatisgratäng. Återkommer!
Om allt möjligt som på nåt vis rör min frihetssträvan. Målet är att sluta jobba 2032, kanske blir det redan 2027, vem vet. Du når mig enklast på frihet2032 at gmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kanske vänder det nu?
I helgen flyttade hästarna. Igen... Dessutom flyttade de ganska långt bort och min kompis som brukar köra ett ekipage (ryms ju inte tre häst...
-
Jaha, då är man stämplad som snålisen på jobbet... Fast jag är ändå ok med det tror jag. Vi var ett gäng som hade aw igår, normalt brukar ja...
-
Jag är ju inte världsbäst på pension och har alltid utgått ifrån garantipensionen när jag räknat hur mycket pengar jag ska leva på i framtid...
-
Just nu är det mycket som pågår i mitt liv. Dels allt trixande kring hästarnas flytt (ja, jag har hittat ett nytt ställe, men kommer inte ku...
Ett litet tips. Efter att du kokat potatisen (och gärna även några skockor) i mjölk - rör ner knaperstekt bacon, riven parmesan, ev vitlök och svartpeppar. Gratinera sedan i ugnen.
SvaraRaderaHerregud Maria! Det där låter livsfarligt gott. Antecknar och testar med nästa gratäng!
Radera