tisdag 11 juni 2019

Suget efter en resa...

Så slår det till med full kraft. Jag vill resa till Kanarieöarna i år igen!

Hittar en billig resa en vecka före jul, till ett ställe jag varit på förut där jag vet att det är ok mat och lugn miljö. Ser framför mig att sitter där på stranden och njuter av att göra ingenting.

Så kommer jag ihåg hur fruktansvärt uttråkad jag blev sist, efter fyra dagar var min ork tillbaka och jag ville göra en massa saker. Förvisso hade jag den gången valt ett budgethotell mitt ute i ingenstans, den här gången vet jag ju att jag kommer ha närmare till strandpromenaden så jag kan promenera en massa.

Samtidigt är det mycket pengar och jag ska ju redan iväg på en resa i år. Det borde räcka. Men jag kan inte nöja mig med det argumentet, jag försöker istället övertyga mig själv om att jag ska få boka resan. Trots att jag vet att fyra dagar efter att jag kommit hem ifrån den resan ska åka på spa för kick off med mig själv.

Jag försöker analysera vad det är som hänt, varför jag känner för att resa bort. Vad är det jag egentligen är ute efter? Mitt spontana svar (har inte tänkt på det här mer än några minuter) är att jag vill komma bort från vardagen, när jag är ledig hemma blir det alltid en massa måsten som ska göras. Medan när jag åker bort, så kan jag inte röja bland mina grejer, skruva upp hyllor etc.

Vad jag menar är alltså att även om jag är hemma och tar det lugnt, så finns det en inre stress, en känsla som gnager i mig att jag borde göra någonting, eftersom det finns saker att göra. Så istället för att ignorera den känslan, så vill jag lösa det med att åka bort.

Vilket förstås är en helt ok lösning, men det är lite onödigt att åka iväg till just Kanarieöarna på en charterresa. Bättre då att snegla lite på närmare breddgrader.

Om jag tex tar tåget ned till Malmö en torsdag och hem en söndag, kostar resan drygt 700 kr och tre nätter på hotell 3000 kr. Sen är det klart att kostnaden för mat tillkommer, men det gör det på Kanariöarna också.

Ifall syftet bara är att komma bort några dagar, så kanske det får bli en tripp till Malmö. Får verkligen ta tag i det där med en Camp FI i Skåne i oktober...

Har du något behov som du inte kan stå emot när det kommer i full kraft?

5 kommentarer:

 1. Men ska vi inte sy ihop en Camp FI i Skåneland sep/okt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt! Spontant (efter att ha konsulterat min kalender) säger jag 12:e oktober. Hur skulle det funka?

   Vi verkar iaf få med oss Kryddpåfyllarn, kanske även Ansi?

   Radera
  2. Ansi är på och 12 okt fungerar. Lokal etc får vi snicksnacka om.

   Radera
  3. Hurra! Då bokar jag både tågbiljetter och hotell i Malmö, så får vi se vart i Skåneland jag tar vägen i övrigt.

   Radera
  4. Hm... Tips på hotell i Malmö? Känner mig lite väl förvirrad över utbudet. Nåt trevligt hotell med bra frukost, mer behöver jag inte. Plus för lätt att hitta till förstås. ;-)

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...