fredag 28 juni 2019

Byta bil?

Apropå det där med snål bilkörning, så har jag strax tid för besiktning av min älskade gamla bil. Den är från 1996 och jag nojjar alltid kring att den inte ska gå igenom.

Så i år har jag garderat mig, så min pappa har ett par bilar som hans bekanta kan tänka sig att sälja. Vilken skulle ni välja och varför?

Påminner om att jag kör typ 3 mil fyra dagar/vecka samt åker iväg med släpet nån gång i månaden.

Volvo Cross Country från 2000, gått 32 000 mil. 5 000 kr.

Audi A4 från 2006, gått 27 000 mil. 10 000 kr.

Inte mycket att gå på, men jag vill gärna ha er input som en tröst ifall bilen får körförbud eller måste kostas på en massa. Om den inte går igenom, så kommer mina snälla föräldrar ned med nån av dessa bilar i helgen...

10 kommentarer:

 1. Rent spontant tänker jag att resevdelar är billigare till en Volvo än en Audi. Talar av erfarenhet då vi haft både A4a och V70. Dock lite nyare modeller.
  //brinke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behövs det reservdelar byter jag nog bil igen... ;-) Men nu kom jag på att verkstaden jag brukar använda är specialister på Audi, så kanske är det smartare att ta en bil de verkligen kan meka med.

   Radera
 2. Vofflan från den perioden är behäftade med en del problem med fyrhjulsdrift etc. Dyrt att laga. Audin är nog bättre. Skulle själv dock tittat på en asiat typ Corolla eller annat.

  https://www.blocket.se/landskrona/Honda_Civic_1_6i_Lagmil_besiktigad_Skattad_85998108.htm?ca=23_11&w=1

  https://www.blocket.se/helsingborg/Mitsubishi_lancer_nybesiktigad_85999023.htm?ca=23_11&w=1

  https://www.blocket.se/landskrona/Nissan_Primera_04_Nybes__kamkedja__drag__Nav_85852776.htm?ca=23_11&w=1

  https://www.blocket.se/skane/Toyota_Avensis_BESIKTAD_85014616.htm?ca=23_11&w=1&last=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... Varför är alla bilar i skåne? ;-)

   Jag tror planen blir att jag köper bil tillfälligt nu och sen klurar på vilken bil som passar mig bäst i långa loppet.

   Radera
 3. I vilken region finnes du? Kan hitta några goa prospects till dig om du vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad du är snäll! Men är det inte bättre att vänta tills jag blir vansinnig på kommande bil? Hm...

   Äsch, det är kanske som när jag letar hästar till bekanta. ;-) Så ok. Letar alltså efter en dragbil, som får dra ett släp på 1300 kg totalvikt. Dock kör jag mest i stan, så prio 1 är bränslesnål. Men den måste få dra släp också. Sen vill jag ha en så okomplicerad bil som möjligt, så den bara rullar igenom besiktningen varje år. Maxpris typ 30' men gärna lägre såklart.

   Eftersom jag är lat åker jag gärna inte längre än i Uppland, tex går Stockholm fetbort för de flesta bilar verkar rätt slitna efter sån trafik.

   Känner mig mest sådär okunnig, vill bara att bilen ska rulla...

   Radera
  2. Kring Uppsala var det verkligen tunnsått med bilar. Hittar inget intressant och FIRE kompatibelt. Kanske den där Audin ändå är något fram till du kommer söderöver. Här strösslas det med bra bilar :)

   Radera
  3. Låter som typiskt Uppsala... Vi får helt enkelt göra så att när jag tröttnat på "nya" bilen så tar jag tåget ned till Skåne och åker inte hem förrän jag hittat en bil. ;-)

   Radera
  4. Hahahah har man väl satt sin fot här nere i Skåne kommer man aldrig härifrån. Här finns ju allt. Jag är nog Skånes bästa ambassadör och borde bli avlönad av turisbyrån - sidehustleidé :)

   Radera
  5. Oj, det låter farligt... Törs jag ens komma i oktober? Jag som är rätt nöjd med hur livet är just nu, vill ju inte bli för kär i Skåne. ;-)

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...