tisdag 18 juni 2019

Milstolpe

Jag missade att fira när jag nått en miljon i investerat kapital. Så idag tänker jag åtminstone fira med ett eget blogginlägg.

Igår såg jag att jag nått ännu en milstolpe i mitt sparande. Jag har nu så pass mycket pengar att jag skulle kunna jobba 60 % på nuvarande jobbet och ta resterande pengar från portföljen, utan att kapitalet minskar i värde.

Det är helt ärligt så sjukt häftigt!

Om nån sagt till mig för några år sedan (innan jag började spara fokuserat) att jag skulle kunna jobba tre dagar/vecka istället för fem dagar/vecka utan att egentligen göra några större uppoffringar, så hade jag skrattat högt och tänkt att den personen var matematiskt inkompetent.

Men nu ser jag på siffrorna att det faktiskt går.

Med min nya trevliga lön kan jag dessutom jobba 80 % och fortfarande spara ett par tusen varje månad. Oerhört uppfriskande!

Mitt nästa mål är att kunna gå ned till 40 %, då krävs det dock 1,3 miljoner mer i kapital, så det dröjer nog ett tag. Men om jag skulle försöka minska mina utgifter lite mer...

Vad är ditt nästa mål att uppnå?

4 kommentarer:

 1. Men stort GRATTIS! Den kalkylen (kunna gå ner till 80% och äändå kunna spara) är ju helt grym! Du får fira med en halv fingerborg likör och en ridtur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! <3 Jag är själv lite förvånad över siffrorna, men roligt är det. :-)

   Radera
 2. Wunderbar! GRATTIS! /Frihetsmamman

  SvaraRadera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...