onsdag 12 juni 2019

Istället för löne-Cava?

På Camp FI (ja, jag kommer tjata lite om det evenemanget framöver) fick jag prova Cava för första (och sista) gången. Fru EB hällde upp en redig skvätt till mig, trots mina protester att jag bara behövde en matsked. Efter en snabb provsmakning kunde jag konstatera att det smakade som vanligt, dvs inte drickbart. Så jag och en till person hamnade i samspråk kring vad jag skulle ersätta för att fira när det är dags för löning.

Vi var lite inne på typ pommac eller liknande, men jag är inte superförtjust i smaksatta drycker öht. Så sen klurade vi på om hemmagjord glass kunde vara nåt. Älskar glassen jag fått tips från Fru EB om att göra, men samtidigt, vem vill äta glass i februari?

Så då slog det mig. Jag utnyttjar såklart bloggens läsare! Så har ni nåt tips för en som älskar mat, vad kan jag lyxa till med som kommer kännas speciellt och festligt varje lönedag?

13 kommentarer:

 1. Ett härligt cafebesök på något av Uppsalas fina konditorier alternativt testa en ny egengjord efterrätt eller ett bakverk vid löning. Gå ut och ät en god lunch, behöver inte bli så dyrt. Laga en god middag är inte heller fel. Sedan finns det ju alkoholfria alternativ på systemet om det är det man vill efterlikna. Själv dricker jag inte heller värst mycket alkohol, tycker inte vin är gott alls. Men det finns ju också sötare varianter, lite portvin, ett glas likör, om man dricker något alkohol. Annars, afternoon tea kanske. Nu skrattar alla alkoholvurmare åt att det överhuvudtaget skulle finnas något istället för alkohol, men vad det gäller alkohol så är gränsen mellan roligt och katastrof hårfin./ Mutter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah... Cafébesök lät ju inte dumt. Ibland glömmer jag som bort hur bra utbudet är i Uppsala. Skulle haft cafébesök som utmaning istället för den bästa potatisgratängen. ;-)

   Tips på var man kan äta Afternoon tea? Var typ det jag levde på när jag var i London senast.

   Radera
  2. Grand hotell hörnan i Uppsala, kanske blir lite dyrt annars kan du ju unna dig en maffig hotellfrukost någonstans, det brukar vara helt ok att slinka in, fast man inte har övernattat.I Stockholm finns det ju fler afternoon tea ställen bl a Grand, hotell Diplomat eller lady Hamilton men det kostar lite förstås, men kan rekommenderas./ Mutter

   Radera
  3. Tackar! Hotellfrukost är också en favorit. Minns mina studentdagar med värme, då höll man sig vaken och festade hela natten, sen åt man frukost på Gillet innan man slocknade i en hög hemma. ;-)

   Radera
 2. IGMR junior brukar få kolsyrat vatten med lite egengjord saft - typ fläder eller svartvinbär. Mycket gott och uppskattat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det är nåt med bubblor som gör att det känns mycket lyxigare...

   Radera
  2. Verkligen. Det blir ju i princip himmagjord läsk med den fördelen att man kan styra sötman själv.

   Radera
  3. Fast man måste ha en sån där konstig maskin va? Har vaga minnen av en ljudlig pysande grej hos vänner på 90-talet...

   Radera
  4. Nej nej. Man köper naturellt bubbelvatten på Lidl :)

   Radera
  5. Åhå.... Det måste jag såklart testa. Lät mycket enklare än en maskin som tar en massa plats.

   Radera
 3. Jag tycker inte om läsk men gillar bubblor, när jag gör eget bubbelvatten brukar jag ha i lite flädersaft - det blir jättegott! Ett annat tips är att göra vattenkefir, jag smakade det för första gången för ett litet tag sedan och blev helt frälst! Det är superenkelt och blir väldigt gott, antingen dricker man det naturellt eller så smaksätter man med t.ex. några hallon.
  /C_50+

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag hade heller aldrig hört talas om det tidigare! Googla så ska du se att en helt ny värld öppnar sig!
   /C_50+

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...