onsdag 26 juni 2019

Camp FI süd 12 oktober

Ja, detaljerna är lite suddiga än så länge. Men jag har i alla fall bokat tågbiljetter till Malmö 11 oktober, så nån gång under lördagen blir det en Camp FI süd för alla som är intresserade att träffas och prata lite om allt möjligt. Plats och tid får jag återkomma till (kom gärna med förslag!).

Jag behöver även någonstans att bo när jag är i Malmö och eftersom jag, tack vare denna resa, inte slösat en massa tusenlappar på att åka iväg på charter, så tänkte jag bo på ett trevligt hotell med god frukostbuffé. Plus för plättar med nutella samt färsk frukt. Här behöver jag också hjälp, vilket hotell ligger hyfsat nära tågstationen och har bra frukost?

Min mamma är väldigt orolig över den här semestertrippen, eftersom "alla skjuter på varandra i Malmö". Det ska bli så spännande att få se denna laglösa stad och kanske tom gå på nån lägenhetsvisning (ska inte köpa lägenhet nu, men måste börja reka lite Skåne ändå).

Ses vi den 12:e oktober?

15 kommentarer:

 1. Jag brukar läsa din blogg och bor i Malmö. Mitt favorithotell är Mäster Johan eller MJs kanske det heter nu! De flesta hotell ligger nära stationen.

  Det finns liksom flera Malmö, ett där det bara skjuts och ett där vi bor och lever, ofta tänker på annat. Det första figurerar mest i Media. Inte för att förringa problemen men för att balansera lite.

  Tack för en härlig blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi huserar också i Malmötrakten och har gjort det sedan 2004. Jag har aldrig varit utsatt för brott eller ens sett något skjut/sprängrelaterat. Visst har Malmö problem men det är inget jag märker så mycket av.

   Radera
  2. Lupinerna: Tack för beröm och tack för hotelltips! Ska genast kika in stället. :-) Jag skämtar lite kring skottlossningen, just för att media alltid blåser upp allt så himla stort. Var likadant när en kompis var utomlands i samma stad som ett terrordåd, visst var det fruktansvärt det som hände, men hen märkte inte av det öht, förrän oroliga anhöriga ringde och ville veta om hen levde...

   IGMR: Vi har vår beskärda del av skottlossning i Uppsala också, men det är samma sak där, det är inte i nåt område jag har närkontakt med (längre) och då känns det rätt avlägset det som händer.

   Radera
  3. Jo, jag förstod det men nu kanske din mor kan oroa sig mindre, hehe.
   Kan även tipsa om Noble House på Gustav Adolfs Torg, inte själv bott där men en kollega lovordar frukosten.

   Är det intressant att flytta till Skåne för hästintressets skull?

   Radera
  4. Haha, mamma är en sån som alltid måste oroa sig för nåt. ;-)

   Frukostlovord låter bra, kollar den också!

   Flytten söderut är givetvis delvis för hästtätheten som finns i Skåne, men framförallt är det faktiskt för att jag inte mår bra av kyla, mörker och snö. Så att minska den perioden så mycket det går, utan att flytta utomlands, blir för mig att flytta till Skåne. Sen kanske jag i slutändan hamnar i Småland istället, men jag hoppas att Skåne ska vara så bra som jag tror.

   Radera
  5. Kan inte du maila mig vilket tåg du tar (samt vagn/plats) så försöker jag boka samman? Och hoppas nu att du inte valt tyst plats...

   Radera
  6. Oups Fru EB... Naturligtvis har jag tagit tyst plats. Jag <3 Bodil Jönsson ju! Men jag mailar och så kan vi kanske sitta i restaurangvagnen hela resan. ;-)

   Radera
 2. Vi ses den 12:e oktober! Ser fram emot denna träff och att få träffa FI-människor. Jag och Ansi spanar efter lokal men ingen träff än för min del. Fru EB kommer visst också - kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du och Ansi kommer! Lite busigt av Fru EB, men jag tycker hon gör helt rätt som kommer ned också. :-D

   Radera
 3. Hej! Inga kommentarer på länge då min dator krånglat med att kommentera och hittade ingen kontakt via mail på din sida. Men jag och igmr kommer anordna en skåneträff i oktober och tittar på lokaler både i Malmö och i Lund. Ska vara lätt att ta sig dit med tåg, men lokalen ska ju vara billig, eller helst gratis, men samtidigt lagom stor och tilltalande så vi jobbar på det. Så vi får återkomma om plats och vad vi har tänkt. Men datumet är spikat så save the date

  När det gäller Skåne tänker jag ju på dig varenda gång jag är ute och kör omkring här. Säg bara till när du vill ha en guidad Skånetur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slarvigt av mig att inte ha en mailadress på bloggen. Ska klura hur jag får dit den på enklaste sättet. Men den är (dumt nog) frihet2032@gmail.com

   Blir vi för många för att bara ta en öl eller liknande? Alltså gå ut på lokal? Förstår om ni från området inte vill slösa pengar på utemat, men det kanske blir enklare att hitta en lokal då?

   Om allt klaffar med huset i norr (håll tummarna) så satsar jag på långsemester i Skåne nästa höst. Så då får du chansen att vara guide. :-D

   Radera
 4. Vilket bra initiativ! Camp FI är BÄST!! Jag är inte hemma den 12 oktober så kan tyvärr inte komma :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans! Vi får kanske koka ihop en Uppsalaträff också...

   Radera
 5. Aaaahhh, äntligen en träff på nära håll och inget i almanackan. Hoppas en annan är välkommen trots jag inte bloggar själv./ Horsewood9

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men självklart Horsewood9! Skulle bara bloggare komma skulle vi bli ganska få... Så himla roligt att få träffas irl! <3

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...