lördag 29 juni 2019

Känslan av frihet...

Jag putsar och tvättar. Rengör toaletten och försöker gnuggar bort några envisa fläckar (som visar sig vara nednött golv). Bär ut de sista sakerna till bilen, min oro för att allt inte skulle rymmas visar sig vara obefogad.

Tar pallen och plockar ned lamporna. Ser mig omkring en sista gång och känner bara lättnad. Fullständig lättnad. Aldrig mer behöver jag stå ut med idioten till hyresvärd. Nu kan jag lämna nycklarna och bege mig med lätta steg mot nya äventyr.

När jag låser dörren en sista gång så är det verkligen känslan av frihet som kommer till mig. Friheten att ta tag i sitt eget liv, göra något åt det som gnager. I mitt fall en jobbig hyresvärd, någon annan gång kanske en dum chef.

Jag är så tacksam över FIRE som lärt mig hur jag ska hantera pengar, så att jag kan köpa mig friheten att ha en bättre tillvaro än tidigare. Jag älskar redan min lilla lägenhet på 27 kvm och börjar faktiskt fundera på om jag verkligen behöver någonting större den dag jag flyttar till Skåne? Det borde ju finnas fina, små lägenheter där också? Även om många av nån  anledning har stort vardagsrum och liten kokvrå.

Jag hoppas att du som läser detta också får uppleva friheten i att ta egna beslut om ditt liv. Det är bara du som vet vad du drömmer och som kan göra någonting åt det. Våga ta steget idag! Våga gör det du vill, oavsett vad andra tycker och tänker.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig känsla! Grattis :) /Horsewood9

  SvaraRadera
 2. Grattis. Jag har (då jag är i balans) liknande känslor. Jag bestämde mig 1992 för att inte jobba för en arbetsgivare jag inte tror på. De gånger jag faller i fällan att se åt ett sådant håll är då erbjudanden om högre lön och min omedelbara extrapolering (det verkar mer jobbigt, men om jag jobbar 8 år med 3000:- mer i nettolön som jag sparar...). Nu har jag en lägre lön än jag blev erbjuden av Uppsala kommun (vilken är en arbetsgivare jag inte tror på) för några år sedan men samtidigt har jag en arbetsgivare som ser mig som en viktig kugge i verksamheten och ger mig möjlighet att vara ledig en dag i veckan på min 85% tjänst. Jag sparar dock för att kunna välja om jag ska arbeta eller vara ledig om tio år. Just valfriheten framöver gör att jag satsar på att köpa fri tid för mina pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter verkligen ljuvligt i mina öron. Att kunna göra som man själv vill, inte nåt man måste för att få allt att gå runt. Jag tänker lite samma med min frihet 2032, det är ju inget måste att jag slutar jobba då. Kanske går jag ned till 40 % (för jobbet är ju roligt ibland) eller provat nåt annat roligt jobb, som är sämre betalt. Det gör ju som inget, för jag har råd att inte jobba öht då. Tänk vilka möjligheter som öppnar upp sig!

   Radera
 3. Riktigt härlig känsla! Spännande med flytt till Skåne, hur ser tidsplanen ut kring det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt att inte sätta nån tidsplan, mest för att jag och hästarna trivs bra där vi är nu. Men jag har sagt att jag ska ge Uppsala fem år till, så efter det får vi se hur det känns. Kanske älskar jag min lilla stuga ännu mer då och vill inte alls flytta. Eller så är jag redigt less på snö och vinter, så jag flyttar så fort jag bara kan. ;-)

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Boende: 10785 kr (3753 kr). Mat: 5294 kr (4521 kr)...