lördag 15 juni 2019

Vad jag saknar mest i min lägenhet

Just nu bor jag på två olika ställen. Eller, jag bor ju i nya lägenheten, men jag har saker kvar i min gamla lägenhet. Förvisso bara smågrejer, men jag känner mig ändå lite tudelad fortfarande.

I gamla lägenheten finns min dator, vilket förstås försvårar lite i mitt data-beroende liv. Tack och lov kan jag använda jobbets dator ibland, när jag tex vill uppdatera bloggen (har inte vågat testa från paddan än).

Men det finns en sak jag saknar i min nya lägenhet, som jag inte har i den gamla och som jag inte kommer att få på några veckor.

Ett köksbord med tillhörande stol(ar).

Mina snälla föräldrar ska komma och hälsa på snart och de tar med sig lite möbler ned, bland annat mitt köksbord som stått kvar i huset i norr. Sen har jag inte bestämt mig för om de ska ta ned en eller två stolar, egentligen behöver jag bara en. Skulle jag mot förmodan få besök, så kan den personen sitta på kökspallen.

I förra lägenheten åt jag alltid vid soffbordet. Det fanns inget utrymme för ett köksbord och jag var nöjd ändå. Så nu i nya lägenheten trodde jag att det skulle funka att äta i sängen, med nattduksbordet som bord. Men det är knöligt och bökigt, jag sitter lite konstigt i sängen och ibland blir det smulor i sängkläderna (trots att jag har bäddad säng med överkast, hur???). Så jag finner till min förvåning att jag längtar efter en möbel jag inte saknat på två år.

Det här får mig återigen att tänka på hur vårt behov av saker ändras allt eftersom våra liv ändras. Att saker kan vara viktiga, sedan bli totalt överflödiga och så vips bli viktiga igen. Ett flexibelt sätt att se på saker underlättar något enormt.

I övrigt ÄLSKAR jag min nya lägenhet och det allra bästa är att jag har utsikt över hästarna från sovrummet. <3

Vad saknar du mest för pryl just nu? Tänker du försöka stå emot behovet eller införskaffa den?

10 kommentarer:

 1. Jag har precis köpt det jag saknade mest: en elgrill till balkongen. När jag flyttade hit för 4 år sedan så fick jag veta att det var absolut grillförbud på balkongen, så jag gjorde mig av med min elgrill. Nu har jag fått styrelsen att ändra detta beslut. Jag har verkligen saknat att kunna grilla på sommaren och jag vet att jag kommer att ha både glädje och nytta av min nya grill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så härligt att äntligen kunna grilla! Jag har länge funderat på att ta steget, men det känns så deprimerande att grilla ensam. En elgrill låter dock som en ok kompromiss, så ser ingen annan att jag är själv. :-)

   Radera
  2. Jag grillar ensam. Jag gör massor av saker ensam. Om jag skulle vänta på att ha någon att göra saker med så skulle inte mycket bli gjort... :)

   Radera
  3. För övrigt är min balkong möblerad så som Fru EB beskrev sin framtida balkong i den framtida minimalistettan: en Grythyttan-stol och ett runt bord. Jag har egentligen två stolar men ska ta bort en, det blir för trångt med båda. Hela min lägenhet är en enda stor minimalistisk egotripp. ;) ;)

   Radera
  4. Ninni! Jag gör helst ALLT ensam :)

   Radera
  5. Ok, jag är beredd att överbevisas (mest för att jag har en ganska insynsskyddad uteplats). Vilken elgrill ska jag införskaffa?

   Radera
  6. Jag köpte en Weber, men den är dyr. Om du är osäker på om du gillar att grilla så bör du kanske i stället satsa på den som kom in som bästa budgetval i test: Menuett. https://www.test.se/elgrillar/

   Radera
  7. Jag älskar att grilla, men gör det så sällan då jag har få vänner som grillar. Men jag kollar in Menuett! :-)

   Radera
 2. Men jag förstår inte riktigt, bodde inte du i hus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, blir det förvirrande? Det är ju egentligen en liten stuga, om vi ska ha rätt vokabulär. Men iom att den bara är på 27 kvm så känns det som en liten lägenhet, så oftast säger jag så.

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...