onsdag 1 maj 2019

Välkommen sköna maj!

Min absoluta favoritmånad är äntligen här igen! Det beror inte bara på att jag fyller år denna månad, utan framförallt på att vädret brukar vara ljuvligt utan att det för dens skull är en massa insekter som terroriserar hästarna. Perfekt tid att njuta av livet. :-)

Idag ska de stackars studenterna (i alla fall de som är politiskt aktiva) marschera i demonstrationståg. I Uppsala går de man ur huse, de till vänster tågar i Socialdemokraternas tåg och de till höger (då snackar vi alltså även liberaler och centerpartister) tågar i Kristdemokraternas tåg. Det är lätt att känna igen dessa studenter, dels har de alltid studentmössa på sig och dels har de alltid solglasögon. Ack, denna baksmälla...

Jag kommer tillbringa dagen med att städa hemma, då jag får besök av goda vänner till helgen. Det gäller att passa på att städa lite extra, så det blir mindre till flyttstädningen.

Min vana trogen kommer jag dessutom att ha lite semester i maj, i år blir det dock endast en vecka, då många trevliga semesterdagar går åt till min USA-resa senare i sommar.

Kan ingen driva frågan om 35 dagars lagstadgad semester? ;-)

2 kommentarer:

 1. Härligt med en favoritmånad. Det ska jag fundera på. Jag vet att jag inte tycker om november, 11 kvar:)
  35 dagars lagstiftad semester? Jag tillåter mig om att påminna om att är precis det du blivit ekonomiskt medveten om. Du skaffar dig förutsättningar är närsomhelst bestämma själv vad som är bäst för just dig. 35 dagar semester per år, 4 timmarsarbetsdagar, 4dagarvecka eller utan fast schema? Det är när vi tar hand om det själv som det händer och blir bra.
  Självklart förstår jag vad du menar. Du vill ha mer tid att göra sådant som du verkligen brinner för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får känna efter i år vilken månad som gett dig mest glädje. Där har du din favoritmånad. :-)

   Såklart har du rätt! Egentligen skulle jag kunna ta ut mycket mer semester redan nu, men det är fortfarande nåt som tar emot när jag tänker på obetald semester. Ett mentalt hinder som behöver övervinnas.

   Jag skulle kunna tänka mig att vara ledig hela maj och september, det blir åtta veckor. Med nya jobbet har jag lite komptid att ta ut, så den obetalda semester blir faktiskt bara 1 ½ vecka. Tål att tänkas på till nästa år!

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...