fredag 24 maj 2019

Lööööön!

Ingen lön har nog någonsin varit så efterlängtad som denna. Jag får 26710 kr från min nya arbetsgivare och svindlande 38017 kr från min förra arbetsgivare (inklusive 14 dagars semester i pengar). Sorgligt nog går det mesta bort i dyra räkningar, men förutom den vanliga summan jag sparar undan varje månad, så kunde jag fylla på bufferten med 15000 kr och betala tillbaka lite lån som jag lånat av mig själv (alltså jag har lånat från de pengar jag fick loss när jag sålde aktierna på Nordnet, så de pengarna går rakt in i Deg på jäsning). Noterar att det står två olika skatter angivna på lönespecifikationen från gamla jobbet, kan jag hoppas att engångsskatten kommer tillbaka nästa år?

Jag känner lite att maj drog iväg och blev en dyr månad (eller egentligen april) för att jag var ett mentalt vrak inför slutspurten i rekryteringen och då slarvade jag en del med matlåda. Det gör verkligen enorm skillnad om jag begränsar hur ofta jag äter ute... Så bassning på det och fortsätt att äta matlåda samt hemma till middagen.

Iom att jag är anställd nu får jag dessutom ett kort till personalmatsalen, där en buffé inklusive riktigt bra salladsbuffé och bröd kostar 68 kr. Det är fortfarande hutlöst mycket dyrare än att ha matlåda, men billigare än att klämma en pizza på närmaste pizzerian för 90 kr...

Hoppas ni har en riktigt härlig fredagsfeeling idag, det kommer jag att ha!

8 kommentarer:

 1. Om jag minns rätt så ska det dras engångsskatt på utbetalning av semesterdagar i pengar, och ja, detta jämnas ut i deklarationen så du får tillbaka pengar. Du kan ju även göra en skattejämkning redan nu för i år så att det dras mindre pengar resten av året. Grattis till nya jobbet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så härligt! Då får de pengarna ligga kvar till nästa år, så slipper jag restskatt som jag brukar få varje år. :-)

   Tack! Är så vansinnigt lycklig över det här jobbet. Om jag ändå måste jobba kan jag lika gärna göra nåt skoj. ;-)

   Radera
 2. Gött! Har själv en dyrmånad denna månad.

  Happy F R I D A Y F32!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, skönt att jag inte är ensam med räkningsberg. ;-)

   F32 låter nästan som en militärbas. Men jag gillar förkortningen!

   Radera
 3. Stort grattis till nya jobbet!! Grymt fin lön :) Känner igen det där med matlådeproblematiken, lätt att den tänkta matlådan förvandlas till en utelunch när det är allmänt mycket annat som händer på diverse olika fronter.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, enda lösningen är ju att ta nya tag med matlådan. Peppa sig själv om och om igen... :-)

   Radera
 4. Lagar då och då stor sats av lasagne och fryser in i portonsformar. Tar med ett gäng till frysen på jobbet och räddar då mig själv när jag glömmer matlåda eller då det helt enkelt inte blev något över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, det lät inte dumt. Jag gör dock alltid mat på helgen som blir matlådor, dvs jag äter nästan alltid nåt från frysen och inte nylagat. Men lasagne var det ett tag sen jag gjorde sist. Ska nog göra det nästa helg!

   Radera

Sjätte veckan avklarad - matutmaning 2024

Jaja, jag vet att jag är sen. Men jag orkade verkligen inte skriva nåt igår (och nästan inte idag heller), vilket tyder på att jag börjar bl...