onsdag 29 maj 2019

Blåbärscheesecake

Idag firar vi att jag blivit anställd på riktigt. Det var ju ett tag sen det blev klart, men pga en massa möten (...) så var det först idag de flesta i arbetsgruppen kunde vara med.

Jag bjuder på en mumsig fryst blåbärscheesecake, som tar lite tid att göra (ffa krossa mandelbiskvierna), men som i gengäld går att göra långt i förväg.

Eftersom jag inte kan ta med mig den till Camp FI, så tänkte jag att jag "bjuder" på den här istället!

Ingredienser:
150 g mandelbiskvier (dvs en påse)
50 g smör

200 g philadelpiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 dl blåbärssylt

Krossa mandelbiskvierna i en mortel. Ta inte för många i morteln åt gången, då flyger det smulor överallt... Smält smöret i en kastrull och blanda i smulorna. Tryck ut i en form med avtagbar kant och låt stelna i kylen.

Vispa grädden i en bunke. Blanda försiktigt ihop philadelpiaost och florsocker i en annan bunke. Blanda sedan ned grädden i ostmassan. Klicka ned blåbärssylten lite slarvigt (så det blir lite mönster av ljusare och mörkare lila). Bred ut över biskvibotten och låt stå i frysen minst fyra timmar.

Ta fram några minuter innan servering, ät och njut!

5 kommentarer:

  1. Det låter fantastiskt gott!! Vad synd att du inte kan komma nästa vecka :( Stort grattis igen till nya jobbet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jo jag kan komma (och kommer!) men tyvärr kommer den frysta blåbärscheesecaken hinna smälta innan jag är framme, så den får snällt stanna hemma. Tar med mig bananpannkakor istället. ;-)

      Radera
  2. Låter mumsigt! Har du testat med färska blåbär, kanske rårörda? Av någon anledning så gillar jag inte blåbärsylt men blåbär:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, inte i det här receptet. Däremot i Fru EB:s glass, det blev supergott. <3 Men det går säkert alldeles utmärkt med bär i den.

      Radera

Helg!!!

Jag vet inte... Det känns som att veckorna går fortare och fortare. Är det för att jag snart har semester? Eller är det för att jag blir äld...