Idag firar vi att jag blivit anställd på riktigt. Det var ju ett tag sen det blev klart, men pga en massa möten (...) så var det först idag de flesta i arbetsgruppen kunde vara med.
Jag bjuder på en mumsig fryst blåbärscheesecake, som tar lite tid att göra (ffa krossa mandelbiskvierna), men som i gengäld går att göra långt i förväg.
Eftersom jag inte kan ta med mig den till Camp FI, så tänkte jag att jag "bjuder" på den här istället!
Ingredienser:
150 g mandelbiskvier (dvs en påse)
50 g smör
200 g philadelpiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
2 dl blåbärssylt
Krossa mandelbiskvierna i en mortel. Ta inte för många i morteln åt gången, då flyger det smulor överallt... Smält smöret i en kastrull och blanda i smulorna. Tryck ut i en form med avtagbar kant och låt stelna i kylen.
Vispa grädden i en bunke. Blanda försiktigt ihop philadelpiaost och florsocker i en annan bunke. Blanda sedan ned grädden i ostmassan. Klicka ned blåbärssylten lite slarvigt (så det blir lite mönster av ljusare och mörkare lila). Bred ut över biskvibotten och låt stå i frysen minst fyra timmar.
Ta fram några minuter innan servering, ät och njut!
Om allt möjligt som på nåt vis rör min frihetssträvan. Målet är att sluta jobba 2032, kanske blir det redan 2027, vem vet. Du når mig enklast på frihet2032 at gmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Långsam eller tvär exit?
Jag har senaste året lekt med tanken att göra en långsam exit från arbetsmarknaden. Jag har räknat på scenarier där jag först går ned till 8...
-
Jag vet redan nu att 2022 kommer att bli ett lite annorlunda år för mig. Eftersom Anette ska föla så kommer jag att hålla mig hemma nästan ...
-
Så har 2022 inletts. Börsen är sur (vilket gör mig glad, men inte tillräckligt för att shoppa bort bufferten, jag inväntar löning) och här ...
-
Eller plånboken öppen snarare... Så är det som att det bara forsar ut pengar. Jag har handlat så mycket saker den senaste tiden att jag skä...
NOM!
SvaraRaderaDet låter fantastiskt gott!! Vad synd att du inte kan komma nästa vecka :( Stort grattis igen till nya jobbet!
SvaraRaderaHaha, jo jag kan komma (och kommer!) men tyvärr kommer den frysta blåbärscheesecaken hinna smälta innan jag är framme, så den får snällt stanna hemma. Tar med mig bananpannkakor istället. ;-)
RaderaLåter mumsigt! Har du testat med färska blåbär, kanske rårörda? Av någon anledning så gillar jag inte blåbärsylt men blåbär:)
SvaraRaderaNä, inte i det här receptet. Däremot i Fru EB:s glass, det blev supergott. <3 Men det går säkert alldeles utmärkt med bär i den.
Radera