torsdag 23 maj 2019

Bunkra vs minimalism?

Apropå mitt meltdown häromdagen kring tvättmedel (ja, det visade sig vara rätt märke) så började jag fundera på hur man kan kombinera sparsamhet med minimalism när det handlar om att bunkra billiga saker.

Det behöver ju inte vara tvättmedel, men tex vet jag ju att jag kommer äta rågrut till frukost så gott som varje morgon. Alltså är det smart att köpa på mig några förpackningar när Willys ändå har extrapriser. Samtidigt bor jag på 35 kvm med noll och inget förrådsutrymme, så att köpa på sig för mycket är inte heller bra.

Jag tänker att det blir lite av en balansgång även detta, för jag kan inte motstå erbjudanden om saker jag trots allt kommer att använda/äta upp inom en snar framtid, även om det kan se lite roligt ut med fem burkar krossade tomater på köksbänken.

Hur tänker ni kring att bunkra sånt som ändå kommer att gå åt vs att ha så lite grejer som möjligt hemma?

6 kommentarer:

 1. När jag var student bodde jag på 19 kvm men nog fanns det plats ändå att förvara 5 burkar krossade tomater. Det är bara kyl- och frysvaror som blir besvärligt. Torrvaror kan man ju lagra varsomhelst, i en garderob, under sängen eller i en tom resväska. För min del är det bara "onödiga" grejer jag vill ha ett minimum av. Mat går alltid åt så kan jag handla billigt passar jag på. MSB tycker också att vi ska bunkra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyl och frys är jag lite bortskämd med. Förutom en mindre kyl och en liten frysbox, så har jag en stor kyl med mindre frys. Så jag har mer än nog så jag klarar mig. Använder den mindre kylen som sval till lök och potatis.

   Såklart kan man ha torrvaror på andra ställen i köket! Det är bara min hjärna som inte tänker hela vägen. Smart! :-)

   Radera
 2. Jag försöker vänja mig av lite med det där bunkrandet. Plötsligt så sitter man där och har bunkrat även grejer det tar ganska lång tid att förbruka/rotera och det är ju dumt. Nej, jag vill inte behöva åka till affärn varje gång jag behöver krossade tomater, men jag behöver ju inte ha mer än 4 hemma, inte 8 egentligen. Det är ju inte som att det JUST NU kom det sista erbjudandet på kaffe ever in my life..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det där är ju ganska svårt egentligen. Jag hade en period i höstas då jag blev lite för ivrig i mitt bunkrande. Willys hade då flera kampanjer på just krossade tomater (typ 3-4 veckor i sträck) och det slutade med att jag hade så många burkar i skafferiet att de räckte ända till för några dagar sedan...

   Så nu köper jag några burkar vid ett bra erbjudande och sen får jag använda upp dem först, innan jag köper nya vid kommande erbjudande. Jag tror inte min ekonomi står och faller med om jag måste köpa 1-2 burkar till normalpris nån gång ibland. ;-)

   Radera
 3. Åh mitt sota dilemma. Vill vara minimalist men är också snål och bor på landet med långt till affären så det krockar ibland.
  Tömde nyligen ett dödsbo och inte kan jag slänga sånt jag använder så nu har jag säkert 8 plastfolie och 15 rullar julklappspapper, för att inte tala om 6 stora burkar hudkräm... och med några mil till närmaste affär så har jag alltid fullt i frys och skafferi, vill inte sätta mig i bilen för att handla i onödan. Men det krockar med mitt minimalistiska sinne....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, dessa rullar med julklappspapper... Känner så väl igen det, även om mina föräldrar fortfarande är i livet, så vet jag att det kommer finnas massor med julklappspapper efter dem. Jag lyckades övertala mamma att slänga mormors sparade julklappspapper, som alltså var papper hon använde om och om igen... ;-)

   Det är kanske för att hålla oss alerta som vi har intressen som krockar med varandra. Så vi ständigt behöver ta beslut om vad som ska köpas och vad som kan undvaras.

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...