onsdag 22 maj 2019

Ibland orkar jag inte

Jag står vid tvättmedelshyllan på Willys. Vet inte riktigt hur jag hamnat här. Försöker få hjärnan att samarbeta efter ännu en mötesfylld arbetsdag. Det är extrapris på tvättmedel. Både ett lägre pris på den stora förpackningen och ett Willys plus-erbjudande på två av de små förpackningarna. Febrilt kämpar jag med siffrorna. Blir det billigare att köpa den stora trots allt? Eller är det mer förmånligt med de två små?

Blir plötsligt osäker på om det är samma tvättmedel som jag har hemma. Bytte märke för ett tag sedan (från Via till ett som allergiförbundet rekommenderar), det har faktiskt minskat mina utslag och jag vill inte råka köpa fel tvättmedel nu bara för att det är billigt.

Drabbas av total härdsmälta och känner att jag inte orkar. Orkar inte springa runt och leta extrapriser. Orkar inte hålla koll på om jag har tonfisk hemma eller om jag ska passa på när den är billig. Orkar inte dubbelkolla priset mot det som jag har på min lista i mobilen.

Orkar inte.

Så det får vara. Jag struntar i tvättmedlet, struntar i att spara pengar på billiga extrapriser och åker hem istället. Såna här dagar löser jag inga världsproblem, såna här dagar är det bäst att göra minsta möjliga och bara sova.

Ibland undrar jag om man någonsin blir helt frisk från sin utmattningssjukdom?

4 kommentarer:

 1. Jag har ingen egen erfarenhet av utmattningssjukdom så det är förmätet av mig att ge några tips. Som "träningsnarkoman" är jag van vid att alltid komma ut och kämpa, oftast är det lätt men ibland tufft. Sedan kommer det dagar när det är stopp. Då har jag lärt mig att lyssna och bara sova. Jag håller tummarna för att det är ett par sådana dagar. Jag lider med dig men tackar också för ett otroligt starkt inlägg. Försök att samla kraft och positiva tankar hos dina hästar och allt roligt som väntar. Du är fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord! Precis som du skriver, så är det bara att lyssna på kroppen (eller knoppen i det här fallet) och vila. Kram på dig!

   Radera
 2. Man får dippar då och då. Se det som en påminnelse, ett litet alarm, om att ta det lugnt.

  Utmattning är skit men samtidigt bland det bättre som hänt mig. Ett uppvaknande -skyglappar av.

  Acceptans, ödmjukhet och vila.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, så rätt! Jag fick höra att det var synd att jag var så ung när jag blev sjuk, men samtidigt kan jag tycka att det är bättre att få en varning i ganska tidig ålder, än att vara över 60 år som min mamma var.

   Acceptans, ödmjukhet och vila är verkligen de tre ingredienserna som man får jobba med hela tiden. <3

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...