lördag 4 maj 2019

Helig stund

Det har varit lite mycket på alla fronter just nu, så jag har inte tagit mig tid (prioriterat) att sitta med Excel. Men igår var det dags. Öppnade programmet och valde filen vid namn "Spara pengar". Känner hur lugnet infinner sig inombords.

Går in på Avanza, kollar och börjar fylla i excelarket. Industrivärden har haft utdelning, så det ska noteras. Sen har jag köpt både aktier och fonder för saker jag sålt och lönen som kom in i förra veckan. Andäktigt fyller jag på, ser hur totalbeloppet snällt ökar. Lyckan fyller mig. Nu har jag snart bara 30 000 kr kvar innan jag (i teorin) skulle kunna jobba 80 % utan att behöva snåla med pengarna. Vilken känsla!

Jag markerar med rött vilket bolag som har utdelning nästa gång (Kinnevik 13 maj), men avvaktar med att bestämma vad jag ska köpa då. Det gäller att hitta många tillfällen att få öppna excelarket och påta med siffror.

Det känns lite som ett trädgårdsland. Ett trädgårdsland för siffror, där jag påtar och pysslar om, pratar med siffrorna så de ska växa och bli fler. Massor av dem vill jag ha!

Har du någon helig stund med ditt sparande eller får det tuffa på för sig själv i bakgrunden?

6 kommentarer:

 1. Å, det är som om du beskriver mitt eget påtande i mitt google-kalkylblad/FIRE-trädgårdsland! Jag sår och skördar och känner precis likadant - det är min egen heliga stund som jag helst vill ha varje kväll efter jobbet. Har jag inget nytt att knappa in så sorterar jag kolumnerna på längden och tvären och funderar på vad nästa köp ska bli när nya pengar kommit. Älskar att se prognosen för framtida utdelningar växa! Det blir lite av ett beroende, men det känns ju som ett positivt sådant! Kul att se att fler än jag är excelnördar! :) (Men när mina barn ärver aktieportföljen kommer de inte att fatta nånting av hur jag höll reda på den...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så härligt med en själsfrände. :-D

   Du får tänka att barnen kommer att vara enormt tacksamma även om de inte fattar nåt av alla siffror. ;-)

   Radera
 2. Åh, ja! Den 28:e varje månad sätter jag mig med mitt kalkylark! Det är verkligen en helig stund. Sammanställer månadens sparande och lån. Och borde firat i slutet av april, om vi tog våra besparingar skulle vi kunna betala av vårt huslån.... En milstolpe. Nu gör vi inte det, räntan är för låg. Men ändå. Känslan av att kunna vara skuldfri...
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow vilken känsla! Jag förstår precis, glömmer aldrig när jag betalade av CSN-lånet. Fira nu istället! Hm... Tror jag måste skriva ett eget inlägg om det. ;-)

   Radera
  2. Kommer att vara av med CSN-lånet i december, då betalas sista autogiroinbetalningen!! Wohooo! Jag har under 10 papp kvar i lån där, räntan är 0,17% så det finns liksom ingen anledning att betala av hela lånet nu. Jag har inte haft några problem med CSN utan när jag började jobba satte jag autogiro varje månad i inbetalning, sedan har det skött sig självt liksom. Så tror inte det kommer bli någon speciell känsla för min del där...
   /C

   Radera
  3. Meh! Du måste ändå fira när du betalt av CSN-lånet också. Mera firande till folket! :-D

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...