Vi var en hel drös folk som vällde ut på gatan efter att ha väntat på att tåget skulle passera. Jag gick lite i mina egna tankar, strosade fram kan man säga. När folkhopen minskade (vissa gick rakt fram och andra till vänster) fick jag syn på den.
På gatan framför mig låg en stackars squash. Förmodligen hade den ramlat ur en matkasse på nån cykel som susat över tågövergången. Ingen av de människor som gick förbi noterade squashen. Jag kunde förstås inte motstå den, utan gick fram och lyfte upp den.
Lite dammig, men helt oskadd bedömde jag att den var. Så jag tog med mig den hem. Passande nog hade jag köpt lite potatis av sorten Golden Wonder på REKO nyligen, så det fick bli en krämig squashgratäng helt enkelt!
8 st stora potatisar (skalade)
300 g squash (skalad)
2 dl crème fraîche
1,5 dl grädde
1,5 dl mellanmjölk
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 krm vitlökspulver
1) Slå på ugnen på 200 grader. Skiva potatis och squash i tunna skivor.
2) Lägg hälften av potatisen i en ugnssäker form, krydda med salt peppar och vitlökspulver (halva mängden).
3) Lägg sedan på squashen följt av resten av potatisen. Krydda igen.
4) Vispa ihop crème fraîche, grädde och mjölk, slå över gratängen.
5) Grädda i ca 60 min, tills det puttrar och har fått en trevlig färg.
Om allt möjligt som på nåt vis rör min frihetssträvan. Målet är att sluta jobba 2032, men man vet aldrig vad livet hittar på. Du når mig enklast på frihet2032 at gmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det som inte dödar, härdar
Jag vet inte jag. Jag tycker snarare att jag känner mig som en urvriden disktrasa. En disktrasa som när som helst börjar storgråta, för de m...
-
Jag vet inte jag. Jag tycker snarare att jag känner mig som en urvriden disktrasa. En disktrasa som när som helst börjar storgråta, för de m...
-
Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan. Som vanligt när FIRE-perso...
-
Jag har inte skrivit om det i bloggen någonting. Men för några månader snubblade jag över mitt drömboende. Där jag vill bo resten av mitt li...
Där satt den! Squashen alltså! Jag fick känslan av att koka soppa på en spik, men det här blev ju mycket bättre. Två saker tar jag med mig. Modigt att plocka upp squashen och dessutom användande den. Modigt ur perspektivet att jag bara låtit den ligga kvar och bli söndersparkad och bortmöglad. Det är värdigt att använda mat. Sedan tar jag med mig den tudelade gräddningen. Hem och prova.
SvaraRaderaMmmm. Jag är väl lite för uppfostrad i att man inte slänger mat och när den såg så fin ut så kunde jag inte motstå.
RaderaTudelad gräddning? Har jag varit otydlig med receptet? Gratängen ska bara in i ugnen en gång.
Jag har en ful ovana att läsa fort och fylla i spännande saker. Det var två lager och ingen ugn emellan:) Men hindra mig inte nu att testa...
RaderaHaha, underbart! Då kan det bli lite vad som när du läser. ;-)
RaderaMmm, ser gott ut. Det här receptet ska jag minnas.
SvaraRaderaDet blev gott. Men det blev inte superdupergott, så jag måste ta tag i uppgiften att hitta den godaste potatisgratängen. Hehe.
RaderaPs. Köpte fläskytterfilé och la i frysen idag, det får bli nästa veckas mål att laga till den. :-)