söndag 19 maj 2019

Vart tog semestern vägen?

Jag fattar inte hur fem dagar (eller snarare åtta dagar då det var två helger också) kan försvinna så vansinnigt fort. Jag kan inte ens redogöra för vad jag använt dessa 192 timmar till. Förvisso gick väl sisådär 80 timmar åt till att sova och kanske 8 timmar till att slumra, men resterande 104 timmar?

Hästarna är välmotionerade (jag med, träningsvärk i magen...) och väldigt nöjda med matte. Tvättkorgen är tom och likaså torkställningen. Till och med den förhatliga disken är försvunnen. Trevligt, trevligt.

Men imorgon är jag tillbaka på jobbet igen och hela den här dagen är förstörd (så den är inte medräknad ovan) för jag kommer gå in i nåt slags förbereda-för-jobbet-känsla. Avskyr det, men kan ändå inte komma ifrån att jag hamnar där.

När jobbet rullar på som vanligt kan jag hantera söndagar helt ok, har inte mycket till söndagsångest (möjligen när klockan börjar bli mycket på kvällen och jag inser att jag inte kommer hinna allt jag tänkt denna helg heller), men just efter semester är det som förgjort. Dessutom vet jag att det kommer att ta 2-3 timmar innan jag somnar också, så jag kommer att vara dödstrött när klockan ringer.

Jag försöker tänka positivt. Det är en arbetsvecka som ska uthärdas, sedan infaller de ljuvliga vårledigheterna, med tre dagars arbetsvecka följt av tre dagars arbetsvecka, följt av Camp FI!

Allt jag vet är att jag ska orka igenom detta, sedan ta mig till Stockholm 6 juni och klura ut hur man hittar sjuans spårvagn. Finns den på centralen? Hm...

Jaja, allt löser sig förr eller senare. Bara att ta ett djupt andetag och uthärda en dag i taget. Snart, snart är jag fri. Bara sisådär 113 880 timmar kvar till sommaren 2032 då jag fasiken tänker vara fri. Om jag så måste sälja min själ.

Vid närmare eftertanke gör jag ju redan det...

Vad ser ni mest fram emot den 6 juni?


4 kommentarer:

 1. Lugn. Lägg inte till ångest över 7:ans spårvagn. Den går från T-centralen och det finns många Informatörer med synliga västar man kan TALA med där. Dom kommer peka dig till rätt utgång. Faktiskt en ganska bra grej för vilsna själar och andra turister. Bra skyltning är det oxå, fast ibland är det ögonen man först blir blind på... Utöver det kan man fråga en vanlig medmänniska, dom finns det GOTT OM på Centralen, om dom vet precis var den går från, även om det är stor chans att dom inte vet och pekar dig kanske åt fel håll :) Men du har väl inte tidsnöd när du kommer, så det är väl lugnt?

  https://www.ss.se/var-trafik/linje-7/

  Välkommen till Hufvudstaden!

  Själv ska jag nog bara vara ledig och försöka få något vettigt gjort i trädgården. Det kommer förmodligen gå som din semestervecka. Blir lite gjort men inte lika mycket som man hade planerat eller hoppats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter enkelt. Jag hoppas det är lika enkelt som när jag pendlade varje dag till Centralen. Men jag la aldrig märke till nån spårvagn. ;-)

   Din sjätte juni låter riktigt härlig. :-D

   Radera
 2. Camp FI blir gött! 2026 vill jag göra patron ut. Fan vad jag kämpar! Under morgonen nu har jag suttit och skördat cashback-kampanjer till mig och min fru. 740 kr in då vi blivit medlemmar i diverse saker som ska sägas upp om en månad. 740 kr är pengar och tar mig närmre målet.

  Gött att du haft en bra semester. Ska bli kul att skaka tass om sisådär tre veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja heja! Det är så sjukt nära med 2026, jag blir avundglad som Andy Swärd brukar säga.

   Det blir jättekul att ses! Jag har äntligen kommit fram till vad jag ska ha med mig att äta också, haha. Ska bara försöka få in i det tighta schemat när jag ska tillaga anrättningen. Det är lite för mycket just nu, men det lättar nog om ett tag...

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...