onsdag 27 mars 2019

Don efter person

Jag har ju tidigare visat bilder på mitt minimala kök. Nu tänkte jag ta ett steg till och visa lite av min köksutrustning.

Som singel men matlagningsintresserad, så har jag en del lite annorlunda saker i mina köksskåp. Till exempel mitt roliga kastrullset.

Min mamma älskar erbjudanden i stil med "Få tre nummer av Sköna hem och ett mjukt badlakan på köpet". Hon blir lite exalterad över att "få" saker (ja, jag kommer säkert hänga ut min mamma flera gånger på den här bloggen, men jag vill ändå påpeka att hon är en fantastisk, kärleksfull människa). Så vid ett tillfälle, när jag var runt 17 år, så frågade hon om jag ville ha ett kastrullset, som jag kunde spara tills jag skulle flytta hemifrån. Hon skulle få några nummer av en tidning till "specialpris" och samtidigt få dessa två kastruller. De såg helt ok ut på bilden, men vi glömde läsa det finstilta... ;-)


Tallriken på bilden är en helt normal flat tallrik. Man kan väl säga att vi skrattade en del när kastrullerna packades upp.

Men... Trots skratten är de här kastrullerna bland det bästa jag fått i husgerådsväg. Den lilla kastrullen är perfekt för att värma te eller varm choklad för en person. Den större kastrullen kan jag både koka ris i (1-2 portioner), värma på färdiglagad mat från frysen, koka pasta för en person eller såklart göra sås i.

De används varje dag, eftersom jag är singel och ofta värmer på små portioner. När jag tar fram dem brukar mina vänner skratta, tills de inser hur smidigt det måste vara med små kastruller.

Har du någon sak som verkar fånig vid första anblicken, men som varit väldigt användbar genom åren?

2 kommentarer:

  1. Påminner om husgeråden när man åkte på charter förr och bodde i lägenhet. Små storlekar och av enklaste tunnaste plåt, spisplattor ofta två till antalet och blev knappt varmare än kroppsvärme. Och ett evigt påminnande om att elen var så dyr att den enda lampan som fanns som belysning absolut måste släckas när man inte var i lägenheten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, men va? Ingick inte elen? Om det var charter tänker jag... Fascinerande hur det kunde vara. Men sist jag var iväg och bodde på lägenhetshotell var det fortfarande bara två spisplattor.

      Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...