tisdag 19 mars 2019

Mitt framtida liv

Jag tror det är bra med målbilder. Typ såhär ser min målbild ut:


Jag dagdrömmer ofta om hur det kommer bli när jag är fri och inte behöver jobba längre.

Jag älskar våren och hösten. Jag tycker också att det är rätt trevligt med sommar. Men så fort det blir minusgrader (och ännu värre, snö!) så vill jag bara kura ihop mig i soffan och gå i ide.

Så redan innan mitt hästintresse kommer in i bilden, så är Skåne den idealiska platsen för mig att bo på. Jag tycker också om att laga mat och för mig är det viktigt med bra råvaror. Helst närodlat. Även om jag förmodligen kommer vara för lat för att odla själv, så är utbudet mycket större i Skåne. Man kan tom odla sötpotatis! Disclaimer: jag älskar sötpotatis.

Eftersom det är minimalt med vinter i Skåne (och sjukt nära till allt) så är förutsättningarna för att cykla bättre än på kallare breddgrader. Dessutom har de många småvägar som lämpar sig för cykling (säger vänner som bor där, jag har aldrig varit där!). Jag gillar tanken på att cykla överallt, det blir inte mycket av den varan när jag bor flera mil från Uppsala (där alla cyklar som galningar) och det inte finns någon cykelväg från mitt boende in till stan (snarare är det livsfarligt, höga hastigheter och obefintliga vägrenar). Jag tycker om att cykla, men jag vill gärna komma fram helskinnad dit jag ska...

Eftersom jag mår bra av lite saker, så tänker jag att jag bor i en etta eller möjligtvis en tvåa, det ska finnas bra med utrymme att laga mat i köket, men jag behöver inte ha särskilt stort vardagsrum. Gärna så jag kan cykla till hästen. För häst måste jag ha, annars blir jag tokig (japp, jag har provat att vara utan, det var ingen vacker syn...).

Hästen ska stå på en bra anläggning, dvs så jag kan rida även om det är dåligt väder (läs: ridhus, aldrig haft, alltid drömt om) och gärna med sådan service att jag inte blir alltför låst. Tänker mig att jag kan köpa till skötsel så jag kan åka bort 1-2 veckor om jag känner för det.

Eftersom jag bor i Skåne kommer det dessutom vara nära till flera olika hästevenemang, så jag kommer garanterat att ha fullt upp. Den dag då jag kan njuta av att vara själv och välja vad jag ska göra med min tid.

Gissa om jag längtar!

Hur ser din drömtillvaro ut? Lever du den kanske redan?

4 kommentarer:

 1. Åh jag har så många fina platser att visa dig, både när det gäller natur, mat, och hästställen, både på Österlen, runt ystad, och Sjöbo som är billigare och närmare Lund. Men längre till havet om man vill rida på stranden. Finns fantastiska ridstigar på flera ställen.
  En vän till mig flyttade från Uppsala till Österlen, köpte en gård med äppelodling, har islandshästar, föder upp hundar och har extra hus på gården som hon hyr ut. Drömtillvaro! Hör som sagt av dig om du vill ha Skånetips, eller bara prata Skåne. Och häst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åååh vad du frestas! Det där extra huset som hyrs ut låter farligt trevligt. ;-)

   Rida på stranden har jag alltid drömt om. Tror ffa Anette skulle tycka om att galoppera på stranden, hon är lite kinkig med underlag, vill att det ska vara fast men sviktande sas.

   Radera
  2. Ja det är kanon. Ett superfint hus som hon hyr ut sommartid för rätt mycket pengar, som för mig hade räckt att leva på hela året. Sen föder hon upp en hundras som är rätt dyr, dvs folk betalar rätt mycket pengar för en valp. Och så hästarna. Äppelodlingen blir till must, vilket är en lite mindre del av inkomsten. Vi pratade ett tag om ett samarbete där vi skulle arbeta med trädgården, djuren (ja just det hon har ju får och höns också) odlingarna med bla växthuset och naturen runt omkring för terapi och välbefinnande. Jag läser en utbildning på Alnarp, som fö är Sveriges vackraste universitet! Som handlar om hur man kan använda natur, djur och trädgård för fysiskt och psykiskt välbefinnande.

   Radera
  3. Åh vilken drömtillvaro! Även om det såklart är mycket jobb också. Men för mig är inte mycket jobb ett bekymmer, bara det jag gör känns roligt och meningsfullt. Drömmen är ju rosa, medan verkligheten ofta är rätt gråbrun. Men kan vara härlig ändå!

   Jag har hört mycket gott om Alnarp, kanske jag ska testa en kurs nån gång. :-)

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...