torsdag 28 mars 2019

Känslan av att sälja något

I och med min flytt, som förvisso kan dröja ganska länge (hallå? ingen som vill ge mig en lägenhet?) har jag tagit tag i att sälja sånt jag inte behöver i nästa boende. Det låter kanske konstigt, men även när man bor så litet som mig, så samlar man på sig saker, som egentligen inte behövs.

Likaså får jag ett annat behov med hästarna om de är inackorderade, jämfört med när jag ska sköta mig själv (tex såna där manicker som ser till att det är ström i hagstaketet).

Så jag har börjat sälja av. Det är en intressant upplevelse att sälja saker. Först ska allt fotas, det ska skrivas annons och man ska bestämma ett pris (jag brukar ta 75 % av inköpspriset, funkar utmärkt). Sen ska man ha kontakt med alla dessa köpare, som VERKLIGEN vill ha det man säljer, men som aldrig riktigt verkar få ändan ur och swisha pengar. Jag kräver handpenning på de dyrare grejerna, annars slutar det med att det tingas till höger och vänster men jag får ingenting sålt.

Sen bestäms det en dag då grejerna ska hämtas, resten av pengarna swishas och sen står jag där. Med mindre saker och en känsla av frid. Åh så skönt att slippa de där grejerna! Konstigt att den där personen ville ha dem, men tur för mig!

Därefter kommer det allra bästa. Föra över pengarna till Avanza, bestämma vilka aktier som ska köpas och bara le åt att summan ökar. Sist jag nämnde summan var den på 8 772 kr. Nu lyser siffrorna 16 271 kr mot mig. Lycka!

Har du sålt något nyligen? Känner du igen känslan? Eller har du bara saker du vill behålla omkring dig?

6 kommentarer:

 1. Jag sålde precis mina Primeboots på Tradera. Var så glad när jag köpte dem för flera år sedan, på rea, för nu hade jag också samma märke som alla bloggare. De var fina men de var inte speciellt sköna. Fick massor med positiva kommentarer när jag hade dem på mig men då de inte var så sköna har de stått i garderoben länge utan att användas. Nu får de flytta till ett annat hem. Skönt. Säljer av allt jag inte gillar och som inte används

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag är så ute att jag inte ens vet vad Primeboots är. Men så himla skönt att få sålt sånt som bara tar plats och samlar damm. :-)

   Innan jag halkade in på FIRE var jag lite fast i "men-det-kan-ju-vara-bra-att-ha-träsket", men numera rycker jag mest på axlarna och tänker att OM jag verkligen skulle börja sakna det jag sålt, så går det alltid att köpa igen. :-)

   Radera
 2. Älskar att sälja. Det är en reningsprocess för själen och en plusaffär för frihetskontot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Reningsprocess för själen! Där satte du verkligen ord på min känsla av lätthet.

   Radera
  2. Jag älskar när något har blivit sålt! ;-) Själva säljprocessen är ganska trälig, men älskar belöningen - pengar på kontot och en pryl mindre att hantera.

   /Tinga

   Radera
  3. Ja, dagens säljare var ganska eh speciell. Frågade när hen skulle komma, så jag sa 16 (lagom tid, sådär innan middagen). Kvart över var hen fortfarande inte här, så jag messade och frågade var hen höll hus. Då åkte hen precis från Stockholm (!). Tydligen betyder "kom klockan 16" egentligen "Kom när som helst efter 16". Men nu har hen precis åkt, grejerna är med och jag fick betalt via swish. Får bli lite aktier för pengarna imorgon. Lycka!

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...