söndag 24 mars 2019

Apropå Skåne...

Den här bilden la en kompis upp på facebook igår och jag bara måste dela den.


När ni läser det här hoppas jag verkligen att snön är borta, för då har jag kunnat åka och hoppa i ridhus med Anette (hon älskar att hoppa och jag med).

Jag kan ofta komma på mig själv att njuta av ljudet av regn på taket. Speciellt sommarregn, hur allt luktar så fräscht efteråt och asfalten ångar. Ibland kan det vara riktigt mysigt att rida ut i skogen i regnet, framförallt när det är nyhetens behag. Jag tror att väderomslag är bra, så man inte ständigt vandrar i solljuset. Precis som lite motgångar kan vara bra ibland, för att man då verkligen uppskattar det man har. Som fötter. Hur ofta tänker man på de där fötterna, som står ut med en dagarna i ända... Jag ska nog ta ett fotbad ikväll och pyssla om fötterna lite.

Vad gör ni när det spöregnar ute? Nån speciell favoritsysselsättning?

7 kommentarer:

 1. De två b:na. Brasa och bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååååh! Brasa... Nu började jag sakna huset i norr lite. Så himla mysigt att kura i soffan med en bra bok och höra hur det sprakar från brasan.

   Radera
  2. Måste fö ta mig i kragen och lägga till din blogg i listan. Har bara haft massa annat för mig. Fy på mig!

   Radera
 2. Sällskapsspel med familjen.

  /Tinga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter himla mysigt. Synd att jag är sån dålig förlorare, så sällskapsspel försöker jag undvika. Skyller på att familjen bor långt borta. ;-)

   Radera
 3. Låter härligt med fotbad! :) Har ingen balja för fossingarna, något att kolla efter på nästa loppisrunda!

  Tänkte direkt att det kändes länge sedan det regnade. Inte många droppar kom ju här i Stockholm mellan april och september förra året i alla fall. Vintern och nu våren har varit relativt "torr" är mitt intryck. (Håller inte så bra koll på vädret, är så inne i mina drömvärldar...)

  Men att ta ett bad i badkaret är aldrig fel. Då lyssnar jag samtidigt på musik. Älskar nästan all 80-talsmusik... Rensa och städa garderoben är faktiskt kul, det sker flera gånger om året när jag ändå måste hålla mig inomhus vid trist väder. Städa ur toalettskåpet, riva ut skåpen i köket och organisera bättre där. Skura golv, dammtorka... Ja, alltså jag blir nog mest på städhumör om det är skitväder ute.

  Roligt det där med syndafloden och skånevintern. Men vem är då Skånes Noa som i det tysta bygger the final räddningsark? Lars Vilks? ;)

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotbalja var faktiskt en sån där grej som jag inte hade med mig när jag flyttade söderut, men som jag snabbt skrev upp på listan att ta med nästa gång jag åkte norrut för att hämta grejer. Den kändes oviktig, tills jag insåg hur mysigt det är med fotbad. :-)

   Ja, det har nog regnat mindre det här året. Eller så har det regnat mindre ihållande. Celine kräver täcke när det regnar, men jag tycker inte att jag haft täcke på henne särskilt mycket, så jag tror din spaning stämmer bra för Mälardalen iaf.

   Badkar saknar jag något enormt. Tror det är därför jag njuter så mycket av att gå på spa. När jag flyttar till Skåne tänker jag kräva badkar i lägenheten, för då är iaf tanken att köpa ett boende jag ska ha länge (mitt rekord hittills är fem år). Städa hade jag behövt få ett ryck att göra oftare. Kanske går det att träna in en betingning på just regn. Så att så fort jag hör regnet smattra så kurar jag inte ihop mig i soffan, utan istället slår jag på bra musik och sätter igång med städandet. Värt att prova! Kanske får det bli utmaningen för 2020, städa lite mer. ;-)

   Hahaha, Lars Vilks som Noa, du är för himla härlig Eva!

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...