måndag 10 februari 2020

Jag gillar texttv!

När jag skrev om min medieskugga, fick jag många bra tips på hur jag skulle kunna insupa nyheter. Jag provade allihop, men den jag fastnade för var gamla, hederliga texttv. Den heter alltså SVT text egentligen.

Det är korta notiser om vad som hänt i Sverige och världen. Eftersom det inte finns så mycket utrymme, så blir ingen nyhet jobbig att läsa och det är enkelt att läsa rubriken och sen bestämma sig för om man ska läsa vidare eller klicka på nästa sida.

Jag har helt släppt behovet av bilder eller film och inte en enda gång har jag haft behovet av att läsa mer om en nyhet någon annanstans. Samtidigt känner jag att jag har bra koll på vad som händer i världen och det är inte många minuter som går åt varje morgon för att scrolla igenom nyhetsflödet.

Så stort tack till P som tipsade mig om Svt text på nätet!

4 kommentarer:

 1. I knooow! Kul att du gillar det, mer behövs inte.

  / P

  SvaraRadera
 2. Toppen!

  Hade helt glömt bort Svt text på nätet/frivilligpensionär

  SvaraRadera
 3. Men vilket bra tips! Jag har letat något som kan ge mig en bra sammanfattning av världsläget utan alltför mycket rörliga bilder och skräp.

  🙏

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är så frälst nu så jag måste surfa in på text-tv varje morgon. Så himla nöjd med upplägget. :-)

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...