onsdag 19 februari 2020

Spara pengar på semestern

Jag är överlag inte ett fan av att spara pengar när man åker iväg nånstans. Mer än att jag alltid försöker få så bra pris för paketresan när jag flyger söderut. Helst ska det inte kosta mer än 8000 kr för flyg, boende och frukost.

Men även om det hör till att lyxa till det på semestern, så finns det olika sätt att göra det på. Jag älskar till exempel en kolsyrad äppeldryck som heter Appletiser.Jag har förstått att den lanserats även i Sverige nu, men inte hittat den här. Men på Kanarieöarna finns den överallt. Jag kan då välja att betala 2,8 euro för att få den serverad till maten eller så kan jag betala betydligt mycket mindre (1,7 euro tror jag det var) när jag köper den i en affär och dricker på min balkong istället.

Det här synsättet går såklart att applicera även på andra saker, som glass eller för den delen alkohol. Jag begriper inte riktigt de som super ned sig så fullständigt på flygplanet, ok om man vill inleda med lite semesterkänsla, men då borde det räcka med en drink och lite chips (totalkostnad runt hundralappen), inte som ett par bakom mig, som köpte drinkar och tilltugg för över 700 kr. Dessutom när klockan knappt hade tagit sig förbi 09:30.

Vill man vara riktigt hard core kan man såklart ta med sig sin egen färdigblandade drink, man får trots allt ha med sig 10x100 ml vätska per person och snacks är helt ok att ha med sig.

Har du nåt bra tips för att göra den lyxiga semesterresan lite billigare, men ändå med lyxkänslan kvar?

2 kommentarer:

 1. Jag är flygrädd, så jag hade gärna "festat till det" på planet redan kl 9.30... Tyvärr flyger jag alltid med barnen så det är inte ett alternativ! Blir till att krama armstöden med kritvita fingrar istället... Men hade jag kunnat dricka hade jag i det läget inte varit ekonomisk utan bara bälgat i mig :-)
  I övrigt håller jag med, glass hemma eller dricka på min egen balkong, billigast och mysigast.
  Mvh FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah... Flygrädd hade jag inte ens tänkt på. Såklart är det ett ok alibi. Men här lät det verkligen som "låt festen börja", men man vet aldrig, kanske var det för att maskera flygrädslan.

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...