torsdag 6 februari 2020

Charterresor

Det blev lite tyst i bloggen ett tag. Det var inte min avsikt, men tiden sprang iväg för mig och vips var jag utomlands och därmed datorlös.

Jag vet att det i FIRE-kretsar anses totalt hjärndött att åka på charterresor. Men jag är som vanligt motvalls och älskar det. Jag försöker motstå, men likt förbaskat trillar jag dit varje år. Det jag behöver är inte så mycket "åka iväg" utan jag behöver ljuset och värmen när det är kallt och mörkt härhemma. Jag behöver lyxen i att inte behöva laga mat, utan bara kunna sätta sig vid dukat bord.

Men när jag ändå åker iväg, så märker jag att jag kan koppla av helt och vila upp mig. Jag önskar att jag kunde göra det genom att vara ledig på hemmaplan, men jag har insett att så funkar jag inte. Däremot blir jag rastlös efter 6-7 dagar, så längre än så är jag inte borta.

Det är inte billigt att resa iväg, men jag tänker att det är att investera i mitt psykiska välmående. Nu är jag hemma igen och känner mig piggare än piggast. Inser att såhär pigg har jag inte känt mig sen... I somras när jag precis hade flyttat till nya stället och kände att jag kunde andas på riktigt igen. Då var det också varmt och soligt, så jag vet att det påverkar mig väldigt mycket.

Jag ska börja promenera på lunchen tror jag, så jag får i mig lite mer dagsljus varje dag. Annars blir det lätt att jag bara är ute på helgen och de dagar jag jobbar hemifrån.

Har du nåt behov som inte är "fire-kompatibelt" men som du behöver för att må bra?

10 kommentarer:

 1. Nu täkte jag säga öl... men nej det blir lite fel. Jag är nog rätt FIRE-kompatibel rakt igenom. Dock är resor alltid trevligt men de kan man göra hyfsat billigt också.

  Fru IGMR däremot gillar att äta ute och AW´s och sånt. Det får hon göra så kompenserar jag med att sitta hemma och gnaga på listerna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, sån tur att ni kompletterar varandra på den fronten. ;-)

   Har du testat att brygga eget öl? Jag blev nästan inspirerad av att göra det när jag läste MMM:s blogg, men jag gillar ju inte öl egentligen, så det kändes lite bortkastat på mig.

   Radera
 2. Jag kan verkligen relatera till att behöva sol och värme för att må bra. Nu efter månader av non-stop gråmulet, mörkt och kallt väder så är jag nästan helt uppgiven. Svårt att få med mig familjen på solsemester och att åka själv är jag inte så sugen på. Försöker fokusera på att göra nya lägenheten mysigt inredd med fynd från second hand butiken, göra-själv saker mm. Jag måste säga att jag tycker om fina kläder på senaste tiden..och har uppgraderat garderoben med plagg som är klassiska och i bra kvalitet. Får hoppas dom håller länge :-) /Mika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du får det att låta så mysigt med både lägenhetspyssel och klädinköp. Jag försöker ju minska i omfång, så jag törs inte köpa några dyrare kläder. Däremot skulle jag helt klart behöva fixa färdigt i lägenheten, snubblar på nåt vis alltid på målsnöret (det är tre hyllor + några tavlor som ska upp bara).

   Radera
 3. Jag säger sol och värme på vintern. Har de senaste fyra vintrarna spenderat 5-8 veckor i Spanien (ingen sommarsemester).

  Billig transport i kombination med billigaste lägenhetshotellet eller airbnb. Åker själv och är min egen reseledare.

  Sedan en kort tid tillbaka är jag fri och behöver inte längre fråga någon chef om lov. Det blir spännande och se hur länge jag stannar i sol och värme vintern 2020/2021 när jag bestämmer helt själv.

  Blir jag borta hela vintern så kan jag hyra ut huset för mer än vad boendet i Spanien kostar. Win win/frivilligpensionär

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med kommande vinters upplägg! Jag är ju "låst" med hästarna, så en vecka är vad jag kan skramla ihop till. Möjligen att jag skulle kunna åka en vecka i november och en i februari, men hittills har jag klarat mig hyfsat med en vecka totalt.

   Nån gång när jag bara har en häst, så ska jag kosta på mig att ge den lite semester på nåt ställe med fullservice och så ska jag vara borta en hel månad. Känns som det är mer prisvärt med airbnb då också. Iaf sist jag räknade på det.

   Radera
 4. Häst och att driva stall.... Att dra på sig en bunt djur är inte helt smart ur FIRE-synpunkt. Finns alltid en veterinärräkning att betala.
  /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det där känner jag igen. ;-) Men tänk så tråkigt vi skulle haft utan dem!

   Radera
 5. Lätt - mina djur! En häst, fem katter och ett par höns. De kostar en del pengar varje månad men ger mig så mycket glädje och skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan djur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, glädjen är viktigast! <3 Hade helt missat att du hade fem katter. Imponerande! :-D

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...