torsdag 20 februari 2020

Klaga mera

Eller kanske snarare, reklamera mera! Senaste veckan har jag fått 125 kr att handla mer mat för.

Först upptäckte jag att ett par av mina frysta grönsaker hade jord kvar på sig, fast de skulle vara förvällda innan. Findus bad så mycket om ursäkt och gav mig en check på 75 kr.

Willys hade för ett tag sedan extrapris på Arlas pastasåser. Då jag är inne i en riktigt jobbig matperiod (blir lätt så när man sluppit laga mat en vecka), så köpte jag några såser. Den första är uppäten, men jag noterade (eftersom jag alltid värmer 1 dl/måltid) när jag värmde sista portionen, att det saknades en halv dl sås. Dvs det står 4 dl på förpackningen, men jag hade bara fått 3,5 dl. Så jag klagade direkt och Arla gav mig 50 kr att handla för.

Hepp!

Det här är inte första gången jag klagar på mat jag köpt. Åtminstone två gånger har det varit små ben i köttfärspajer och jag vill minnas att jag fått för lite sås tidigare också. Men om jag inte klagar, så kan ju inte företagen förbättra sina procedurer. Plus att jag skulle missa gratismat. ;-)

Normalt när man reklamerar handlar det om trasiga skor eller kläder som inte levt upp till förväntningarna, men jag vill verkligen slå ett slag för att reklamera när man köper mat också.

Brukar du reklamera?

2 kommentarer:

 1. I perioder, men inte alls så ofta som jag borde. Skäms lite för det, för jag har skrivit ett inlägg om just detta för länge sedan. Nyligen reklamerade jag dock mögliga jordgubbar och fick dubbel ersättning tillbaka. Det var ju trevligt, men hade inte orkat om det inte vore för att jag skulle tillbaka till butiken två dagar senare ändå. De krävde nämligen att jag skulle ta med mig varan. Gissa hur de jordgubbarna såg ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, mumsiga jordgubbar... ;-)

   Sen ska man återigen komma ihåg att man inte kan vara supersparare jämt. Ibland måste livet få tuffa på utan att man tänker sparad krona vareviga sekund. Det bästa med livet mot FIRE är ju att man kan tuffa på på rutin ibland och ibland verkligen superspara. Jag tror både du och jag är rätt mycket periodare på diverse sätt. :-)

   Radera

Sjätte veckan avklarad - matutmaning 2024

Jaja, jag vet att jag är sen. Men jag orkade verkligen inte skriva nåt igår (och nästan inte idag heller), vilket tyder på att jag börjar bl...