tisdag 25 februari 2020

Löning!!!

Ikväll ska jag äntligen få möjlighet att testa min egen version av lönecava. Jag är, som jag tror de flesta vet vid det här laget, nykterist. Men visst händer det att jag provsmakar en öl eller ett glas vin nån gång, ifall en snäll vän bjuder. Det handlar dock om en tesked, eller på sin höjd en matsked, så det är ingen mening att kosta på mig en egen flaska.

Men när jag var utomlands köpte jag för skojs skull ett par miniatyrflaskor (á 50 ml) med lokalt tillverkad honungsrom. Tanken var att jag skulle ge bort i present, men jag var såklart tvungen att provsmaka. Den visade sig vara supergod, så vips hade jag inhandlat en hel liter!

Så nu när klockan slår 18:30 ska jag testa om spotify fungerar på nya mobilen, lyssna på Fru EB:s spellista, berömma mig själv för att jag sparat så bra den här månaden (till skillnad från förra) och ta mig ett glas med rom!

Vad har ni i glasen ikväll?

8 kommentarer:

 1. Grönt te i koppen, kylskåpskallt kranvatten i glaset, kaffe nu på morgonkvisten. Bra för även en (på)fylld plånka! Vin bara större partyn som nyår, 50-årsfest och kanske bröllop.

  :D ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste vinet kännas ännu mer lyxigt! :-)

   Radera
 2. Trevligt det låter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur bra det går när jag kommer in full på jobbet imorgon. ;-)

   Radera
 3. Hoppas det här inte blir inkörsporten till fördärvet. Du kanske varit latent alkoholist hela livet och nu kommer hoonungsromen öppna helvetets portar. Grattis till lön, you're like so worth it hunny!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, precis vad en kompis sa när hen fick smaka lite (väldigt lite, jag är snåååål med min rom!). Det smakar ingen som helst alkohol, bara sött och så kommer det en värmande känsla efteråt. Hur i hela friden ska man klara av att dricka lite bara?

   Tack, jag hoppas du har nåt studiemedel som trillar in också. Kommer inte ihåg vilket datum CSN betalade ut...

   Radera
 4. Själv skippar vi lönecavan ikväll och kör öl från bordershop/berlinresan. FlowFI lanserade ordet "skadestånd" istället för lön. Mycket kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Skadestånd! Det skulle jag verkligen behöva för de här senaste veckorna på jobbet. Full fart in i väggen. Har sagt ifrån nu och börjat bromsa upp lite, det funkar inte att jag jobbar ihjäl mig, för ingen annan kan göra mitt jobb. Suck.

   Skål på dig!

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...