tisdag 14 januari 2020

Hänger inte med

Det har varit vansinnigt ljuvligt att vara helt avskärmad från mediabruset det senaste året (åren?). Men nu börjar jag mer och mer känna att jag missat en massa nutida händelser. En sån sak som att en person som heter Greta tydligen är en specifik kändis (alltså inte från bröderna Grimms saga) som alla andra sådär självklart svänger sig med. Eller att det pågår nåt mellan USA och Iran (tror jag) som inte är så himla bra just nu.

Kort och gott, det är dags för mig att lämna radioskuggan och åtminstone en kvart om dagen få lite allmänbildning om vad som händer i världen just nu.

Men jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Jag behöver hitta nåt som går att implementera i vardagen på ett smidigt sätt. Jag skulle tex kunna lyssna på nåt på väg till/från jobbet, men då skulle det krävas att det var ett program som inte var tidsstyrt, då jag varierar mina tider jag är i bilen.

Eller så skulle det kunna vara nåt jag läser när jag sitter på jobbet, men sidor som tex aftonbladet går bort och jag avskyr verkligen alla dessa låsta artiklar överallt.

Eller så kanske ett nyhetsprogram på paddan är det bästa? Jag tar egentligen till mig rörlig media bäst, men då måste det vara ett program som komprimerar vad som hänt på ett bra sätt.

Så... Har ni några tips på hur jag ska sluta leva livet som struts?

12 kommentarer:

 1. Både SverigesRadio och SVT har ju appar där du kan lyssna/se nyheter när det passar dig.
  Jag upptäckte själv nyligen att om man har bibliotekskort så har jag även tillgång till PressReader via det, och kan läsa en del tidningar gratis. Ex Svenska Dagbladet... Så nu har jag lyckats hänga med vad som händer i omvärlden :-) Kan du ju med kolla om ditt bibliotek har?

  //Vera

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Ska absolut kika på PressReader. Kruxet är väl att jag inte tycker att nån tidning skriver så att jag vill läsa. ;-)

   Radera
 2. Fru EB gjorde nyligen en uppdatering av vilka poddar hon rekommenderade för att hålla sig lite ajour med nyhetsflödet. Kolla in hennes podtips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag försöker bara komma på när jag skulle kunna lyssna på podd. Det känns lite meckigt att få in i vardagen.

   Radera
 3. Lunchekot på P1 kl 12:30. 25min nyheter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... Det borde man kunna lyssna på i efterhand väl?

   Radera
 4. Text-TV från SVT, överlägset, kort och koncist och noll reklam och bara det viktigaste. Finns som app men går också att googla fram på jobbdatorn.

  / P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat det ett par dagar, så vansinnigt skönt att bara få korta, koncisa texter. Stör mig lite på stavfel, men annars är den ok. Skulle iofs vilja ha lite bilder också, så frågan är om jag ska alternera med rapport eller nåt.

   Radera
 5. Scrolla igenom sr på nätet vid frukosten. På tio minuter har du koll på läget och man kan välja att läsa eller lyssna på kortare reportage. Perfekt för mig. Kanske något för dig?
  /Babette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså du pratar om sr.se? Radiosidan? Smart! Då får jag ju allt jag vill ha. Kanske dags för en bättre vana till frukost än netflix... ;-)

   Radera
 6. Avanzas forum är helt ok med för nyheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså vad som händer i världen? Hm... Aldrig ens tänkt på. Får kolla upp det. :-)

   Radera

Min pension - förvirrad som vanligt

Jag är ju inte världsbäst på pension och har alltid utgått ifrån garantipensionen när jag räknat hur mycket pengar jag ska leva på i framtid...