torsdag 9 januari 2020

Första besöken på Lidl

I slutet av ledigheten (dvs i början av året) gjorde jag mitt första besök på Lidl. Jag har ingen riktig känsla för om det blev billigare än om jag handlat på Willys (orkar inte jämföra), utan jag tuffar på helt enkelt och hoppas att det märks när månaderna går.

Mitt första intryck av Lidl är nog samma för vem som än kliver in i en ny butik. Det går inte riktigt att förstå upplägget och var man hittar vissa varor. Det blev många varv innan jag hittat allt jag behövde och vissa varor var lite väl "dolda" för min smak, jag gick förbi olje-avdelningen flera gånger innan jag faktiskt såg att det fanns rapsolja i glasflaska som alternativ till alla plastförpackningar.

Likaså var det väldigt krångligt att hitta vettig mjölk, jag vill inte ha mjölk som blivit behandlad för att ha extra långt datum och jag vill inte ha 1 ½ litersförpackningar. Till sist lyckades jag hitta en mjölkförpackning som matchade mina önskemål, bortsett ifrån att det var 3 % fett istället för 1,5 % fett. Men då var jag för less så det fick duga.

Frukten jag köpte smakade bra och müslin var riktigt smaskig, så helt fel var det såklart inte. Men det kändes konstigt och obekant.

Mitt andra besök slutade med att jag fick kompletteringshandla på en ICA-affär. Jag var förvisso där för att hämta ett paket, så det blev ingen omväg, men lite dumt och bökigt. Det var dessutom inga konstiga varor jag saknade, utan morötter och äpplen. Jag får känslan av att den Lidl-butik jag är på kör lite enligt konceptet "men titta vad vi fick tag på!" och därför saknas en del (enligt mig) självklara basvaror.

Bara en sån sak att de inte har godis från Marabou... Jag köpte lördagsgodis som jag inte ens vet ifall jag vill äta på lördag.

Fy vad jag saknar Willys...

Handlar du på Lidl?

8 kommentarer:

 1. Nej jag handlar inte på Lidl som ligger precis intill Willys där jag bor.Tycker att lidl har konstigt och ovant upplägg samt att en del av deras varor känns lite udda som choklad och annat.
  Min matbudget ligger ungefär på 1500 i månaden och då har jag en som äter halvtid här och dessutom är gluten.
  Tycker att vi äter bra nästan alltid vegetariskt, något som jag är bra på och är hyfsat duktig på att variera. Sen gäller det att följa säsong och leta extrapriser. Bröd köper vi nästan aldrig och äter det bara till soppa och sallad och då bakar jag.Klart att det inte blir några extravaganser enligt kanske andras sätt att se men jag föredrar och tycker om mer, alla gånger i veckan, linssoppa, kikärtsgryta med curry och kokos, Sheperd´s pie på grönt, vegetarisk pastasås, grönsaksgratäng, ugnsstekta grönsaker, vegetarisk biffar i alla upptänkliga varianter. I helgen blir det biffar på ris linser och hasselnötter med ugnsstekt potatis, sås och sallad samt Piccata milanes på palsternackor med en hemmagjord tomatsås och ris och efterrätt.
  Vill bara säga att man kan gör så mycket av vegetariskt och äta så bra till en förhållandevis billig peng fortfarande. Har i stort sett inget matsvinn, vilket folk verkar ha alldeles för mycket, måste bero på att de tjänar alldeles för mycket pengar, dra ner på lönerna!
  Själv lever jag på 8000 kr i månaden med en buffert som jag bara nallar ifrån om jag ska resa eller råkar ut för någon extra utgift som glasögon eller tänder.Saknar inte något, är fri från lönearbete, jätteskönt. Det blev en liten utsvävning här, vill bara säga att livet kan var gott och härligt fast man inte har alltför mycket pengar./Eme

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter ganska mycket vegetariskt, men önskar att jag kunde äta linser, bönor och ärtor. Det hade dragit ned matkostnaden rejält... Har du recept till hands på vegetarisk pastasås och grönsaksgratäng, så norpar jag de gärna!

   Så himla skönt det låter med att vara fri från lönearbete. Pengar är för mig bara i fokus tills jag har det jag behöver för att sluta jobba, då blir verkligen pengar sekundärt. Frihet är målet!

   Radera
 2. Jag kör kombon Willys och Lidl. Lite på känsla men vissa saker handlar jag alltid på Lidl. Havregryn, brie, glass, kanel (äkta ceylon för spottstyver), deo och annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... Jag kanske ska välja ut saker som jag vet är billigare på Lidl och så handla det där? Rent logistiskt är det enklare att handla på Willys först och Lidl sen. Jag fasar liksom redan för när jag ska köpa tonfisk och kaviar, som jag ju vet är godast med Willys egna märken...

   Radera
 3. älskar Lidl, fantastisk choklad, underbar korv och bra priser på det mesta. Men... jag handlar bara en del där. Willys är min huvudbutik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar ana ett mönster... Kanske räcker det med att kompletteringshandla på Lidl? Jag vill minnas att min frukost (rågrut) är billigare där än på Willys. Kanske dags att göra en lista och utgå ifrån den beroende på var det är billigast istället. :-)

   Radera
 4. Handlar på Willys, ibland City Gross då de har charken. Lidl är bra för yoghurt och frukt, jag hittar knappt mat där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, då är det lite samma känsla som jag har. Oklart om de har mat... ;-)

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...