måndag 13 januari 2020

Kick off!

Under nyårshelgen hade jag kick off. Det var faktiskt Miljonär innan 30 som fick in mig på kick off-spåret, även om jag även tidigare planerat och utvärderat hästarnas träning. Men att ha ett upplägg som även gäller för mig, det var ett nytt sätt att tänka på.

Jag testade att vara på ett café i Uppsala, då jag avbokat min myshelg sedan tidigare. Det var dock ingen hit. Fast jag satt i ett avskiljt rum, med bara två bord, så var sällskapen vid det andra bordet väldigt pratsamma. Det är svårt att stänga öronen när man egentligen vill. Det första sällskapet, som lämnade mig efter en halvtimme, pratade mest om social fobi. Det andra sällskapet visade sig vara en dejt mellan två personer som aldrig träffats förut. Jag hoppas, åtminstone för kvinnans skull, att de aldrig mer kommer träffas heller. Hua så vansinnigt tråkiga diskussioner.

Så när jag hade sammanfattat året fram till september, så kände jag att jag inte orkade mer bakgrundssvammel om fotoperationer, utan lämnade caféet. Förvisso blev det billigare än min myshelg, men det kändes inte optimalt på nåt vis. Eftersom jag tänkt styra upp månadsuppföljningarna lite mer i år, så måste jag klura på en lösning. Just nu lutar det åt att helt enkelt använda ett av jobbets mötesrum.

Resten av kick offen genomförde jag på nyårsafton och nyårsdagen. Eftersom jag var hemma blev det väldigt upphackat och ofokuserat. Till sist blev det mest ett irriterande måste som behövde göras klart. Ingen god mat eller inspirerande miljöer. Det kändes fel, så nästa kick off funderar jag på hur jag kan göra trevligare, men utan att kostnaderna skenar iväg. Tips?

Jag tänker inte tråka ut er med detaljerna kring mitt liv och mina mål. Det viktigaste att konstatera är väl att sparandet tuffar på bra och att 2020 rent händelsemässigt gärna får bli ett lite lugnare år än 2019. Jag har satt en del mål kring hälsa, för där känner jag att jag har förbättringspotential och även kring minskade utgifter.

2020 kommer jag att vara långledig (36 dagar i sträck) och förutom en sväng norrut (bland annat för att träffa tandläkaren och frisören hehe) i början av ledigheten är planen att vara hemma och bara njuta. Precis som under julhelgen!

Har du något mål för 2020 som känns extra viktigt?

6 kommentarer:

 1. Ett bra ställe att sitta på om man vill ha lungt omkring sig för att enkelt kunna fokusera är Radisson i Uppsala. Man går in genom huvudantren köper en fika (efter lunch) och går längre in i lokalen. Längst ner är lokalen i vinkel åt vänster och där inne är det aldrig folk! Där har jag haft mkt mera inspiration än som ditt cafebesök blen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooh, tack för tipset! Det gäller ju att hitta nåt ställe som har ok mat men samtidigt inte en massa folk... Ska definitivt testa Radisson. :-)

   Radera
 2. Varför inte göra en god matsäck och ta dig ut till en lugn och skön plats i naturen. Kanske tillsammans med någon av dina hästar. Inget som stör och du väljer själv en plats du trivs på. Härlig plan med långledigt och att inte ha för många planer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, när det spöregnar ute... ;-)

   Nä, jag förstår hur du menar och det låter supermysigt bara vädret är på rätt humör. Hade varit lite skoj att ha med nån av hästarna, men jag tror de skulle bli less rätt fort om jag satt och skrev istället för att rida vidare.

   Ja, ibland tror jag att man blir för ivrig och ska ändra allt samtidigt. Lite färre mål tror jag är bättre, åtminstone för mig.

   Radera
 3. Jag skulle nog själv ha packat matsäck och åkt ut i naturen, kanske där det finns ett vindskydd.
  Annars kanske ett bibliotek?
  Eller om kommunala badhuset har en relax, såna brukar vara folktomma och billiga om man kan åka dit en vardag mitt på dagen.
  Hitta ett billig och mysigt Bed & Breakfast?

  Har egentligen inga mål mer än att fortsätta med sånt som jag mår bra av, dra ner på måsten och fortsätta med sparandet. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jösses... Jag som ändå hänger så mycket på biblioteket, hur kan jag inte ha tänkt den tanken? Såklart ska jag ha kick off där! :-) Tack för tipset!

   Tycker dina mål låter alldeles utmärkta, lycka till!

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...