onsdag 8 januari 2020

Som pärlor...

i ett radband, så kändes alla lediga dagarna i jul. Jag hittade snabbt en riktigt trevlig rutin, som jag hade kunnat hålla mig till resten av livet. Först en lugn morgon, med lätt utdragen frukost. Sen promenera en halvtimme innan jag vilade en halvtimme. Därefter dags för lunch följt av några timmar i stallet. Sen in igen och vila en halvtimme, för att därefter göra middag och njuta av The West Wing på datorn (hört rykten om att det dykt upp en bra serie på Netflix, får smått panik för att jag inte hinner se allt jag vill se) större delen av kvällen.

Så rullade det på. Trots att jag sov nio timmar varje natt så behövde jag också en timmes vila varje dag. De dagar det av nån anledning inte blev av, så kände jag mig segare överlag. Såklart beror en del på allt som hände i december (och diverse saker jag inte ens minns längre), men jag tror jag ska försöka fortsätta med mer vila även framöver.

Tanken med promenaderna är att de, när vintern (ifall det blir nån?) är över ska mynna ut i löppass istället. Jag har länge dragit mig för att springa av diverse dumma anledningar, men nu börjar ursäkterna ta slut. Ut och spring bara, för jag vet att jag mår bra av det.

Nu är jag, som många andra, tillbaka på jobbet och kämpar med att försöka förstå vad jag gör här. Efter att ha räknat lite fram och tillbaka under min kick off (som fö blev ovanligt långdragen, mer om det sen) har jag insett att jag inte pallar med att jobba halvtid/ta ett sabbatsår, jag vill sluta jobba NU och då är det bara att tugga på så mycket det går, så jag förhoppningsvis kan sluta jobba till 2027 eller 2028.

Hur har din ledighet varit?

11 kommentarer:

 1. Är också tillbaka i saltgruvan. Stirrar hålögt framför mig och drömmer om en annan vardag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt i det miserabla känns det ändå skönt att jag inte är ensam. Läste Miljonär innan 30 och han har helt rätt att första veckan är värst. Sen vänjer man sig. Vilket egentligen också är rätt hemskt...

   Radera
 2. Känner precis som ni... Själv sitter jag och funderar på om jag ska sälja mitt hus och troligen göra 2 miljoner i vinst. Flytta till hyreslägenhet. Då skulle jag hålla mig (+barnen) flytande 8-10 år utan att behöva arbeta. Men då skulle jag ändå ha ca 13 år kvar innan jag skulle kunna ta ut pension. Och att börja arbeta efter tio år skulle kanske vara svårt. Eller driva eget vid sidan av så de 10 åren blev lite fler?
  Kollade min vanliga ålderspension, skulle landa på ca 13 000 kr vid 65 om jag valde att inte arbeta mer i mitt liv nu. Det är lite för lite då jag antar att inflationen minskat värdet tills dess...
  Måste kanske bita i det sura äpplet och jobba några år till...
  Känns ändå skönt att man är i gott sällskap :-)
  Mvh FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ändå skönt att få dagdrömma (och klura) lite. Jag begriper inte hur minpension räknar, för slutar jag jobba idag så hävdar de att jag får 6300 kr, att jämföra med 17400 kr om jag jobbar vidare till 65 år. Före skatt givetvis. Jag trodde att garantipensionen var högre... Har räknat på 7195 kr efter skatt i mina uträkningar. Förvirrande.

   Radera
  2. Pensionsprognosen görs i nuvärde, dvs prognosen är att du kommer att få det som motsvarar en köpkraft på 13000kr idag

   Radera
 3. Oh, hade inte koll på att summan justerades utifrån köpkraft det är positivt för mig.

  Fri2032 - gissar att den summa man får fram på minpension är den som man själv tjänat ihop till, men i verkligheten får man minst minimibeloppet i form av garantipensionen. Annars skulle ju ingen kunna göra prognos när de var nya i arbetslivet utan det skulle alltid stå garantipensionsbeloppet (?).

  Jag drömmer vidare.

  Mvh FBM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men dåså! Då törs jag fortsätta räkna på exit 2027-2028 (lite oklart med tiden känner jag).

   Radera
 4. God fortsättning!

  Jag instämmer helt i det du skriver, skulle jag skriva liknande inlägg skulle jag ha kunnat ta 85-90% rakt av din text. Det blev en extra (någon gång två) tupplur per dag här också :) I början av ledigheten hade jag lite svårt att komma till ro dock men när det släppte sov jag väldigt bra, blev gladare etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, dessa tupplurar blir bättre och bättre ju mer man går ned i varv och inser att man inte ska jobba på ett tag. Nu får vi försöka hålla ut till påsk. ;-)

   Radera
 5. Jag har levt ungefär som du :). Skulle gärna fortsätta det livet...!

  God Fortsättning!

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag drömmer vidare om att få leva det liv jag vill ganska snart. :-)

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...