onsdag 9 oktober 2019

Tajma marknaden

I samband med husförsäljningen fick jag en liten slant som tack för besväret. Det var en liten tröst (hade det varit i avanza hade det stått ungefär - 200 % med röda siffror...) men likväl så var det pengar.

De placerades i en nyöppnad ISK med det fina namnet Träningar, eftersom jag tänkt att utdelningen från dessa investmentbolag ska gå till träningar med hästarna. Så jag får göra nåt roligt nån gång (...) ibland.

Eftersom jag var så ivrig att sätta pengarna i arbete så shoppade jag upp dem så fort de hade landat på kontot, det enda jag brydde mig om var att försöka fördela pengarna lika mellan de fyra bolag jag bestämt mig för (Industrivärden, Investor, Kinnevik och Latour), jag har helt enkelt inget tålamod med aktier längre.

Detta resulterade i att aktierna (som vanligt när det gäller mig) sjunkit i värde sen jag köpte dem. Jag är verkligen totalt hopplös på att tajma marknaden. Men det gör ingenting, de här pengarna ska ligga och mysa i många år framåt och förmodligen kommer de att öka så sakteliga snart igen. Om inte annat kommer jag i alla fall att få utdelning i november redan.

Brukar du försöka tajma marknaden eller är du lika otålig som jag?

3 kommentarer:

  1. Kan man tajma marknaden? Ge det lite tid så har man alltid tajmat marknaden (historiskt sett :) )

    SvaraRadera
  2. Jag är också otålig, så jag känner igen mig! Men efter att ha handlat rätt "mycket" några veckor så väljer jag nu att invänta tiden efter utdelning innan jag handlar mer. Ev väntar jag in årsskiftet sen också, för att se hur landet ligger. Om jag kan hålla mig alltså :-)

    SvaraRadera

Sjätte veckan avklarad - matutmaning 2024

Jaja, jag vet att jag är sen. Men jag orkade verkligen inte skriva nåt igår (och nästan inte idag heller), vilket tyder på att jag börjar bl...