tisdag 6 augusti 2019

Sålt Kappahl

Jag vet inte om det är känslan av höstmörkret som kryper inpå mig, om jag blivit alldeles för påverkad av Fru EB eller om jag kort och gott omfördelar min tid på ett bättre sätt.

Men jag har successivt börjat sälja av mina aktier. De flesta dras med en rejäl förlust (det där med att tajma marknaden har aldrig varit min styrka) och visst svider det lite att ta förlusten, men samtidigt garderar jag mig mot en ännu värre förlust.

Igår sålde jag Kappahl. Jag har velat vänta, eftersom den låg på en rejäl förlust (vi snackar femsiffrigt), men när jag skulle kolla om det bestämts nån utdelning för i år (mest troligt kommer besked om den närmare årsskiftet) upptäckte jag av en slump att Kappahl fått ett utköpsbud på 20 kr/aktie.

Det var då jag sålde, trots min förlust. Kanske inte främst för att slippa gå igenom en utköpskarusell, utan för att jag totalt missat denna nyhet och aktiens "rusning" upp mot 20 kr. Jag har helt enkelt inte lust att ha koll vareviga dag och då är det tyvärr bättre för mig med fonder.

En annan fördel med fonder är att jag mentalt har lättare att sälja fondandelar än aktieandelar. Då jag inte sparar för att leva på avkastningen, utan kommer att ta av kapitalet, så tror jag det blir mentalt lättare om 15-20 år när jag säljer av varje år.

Frågan nu är dock om jag ska behålla Axfood och Castellum, mina guldkalvar, med GAV på 159,82 kr respektive 139,44 kr. Eller kommer jag få se dem gå samma öde till mötes som Swedish Match och Swedbank? Dessa "säkra" kort som sen störtdykt (även om jag fortfarande gjorde en liten vinst när jag sålde Swedish Match).

Den som lever får se... Jag klurar på om jag kanske ska sälja en del av innehavet och ta hem vinsten. Hm...

2 kommentarer:

 1. Svårt det där. Du tar upp något viktigt här jag inte riktigt tänkt på - den känslomässiga kopplingen man kan ha till en aktie men som är svårare att ha till en fond. Jag har förlorat massor på aktier, riktiga idiotaktier i mitt fall med ett sektliknande följe.

  Med fonder slipper jag allt det där och vinner tid och fokus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är lite "kär" i både Axfood och Castellum. Vilket förstås är dumt, för det hindrar dem inte från att störtdyka heller. Hm... Kanske ska sälja nu ändå. Gaaah. Beslutsångest deluxe!

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...