torsdag 8 augusti 2019

Digital detox

Det pratas ju mycket om att minska på tiden man lägger på digitala medier. Jag har också nämnt det nyligen (då jag insåg att jag inte kommer orka skriva inlägg vareviga dag, utan bara när jag känner för det. Ironiskt nog har det ändå blivit varje dag nu en sväng) och nu tänker jag ta steget...

Med börsen på nedgång (vilket grämer mig, inte att jag förlorat några pengar, utan för att jag just nu inte har mer pengar att köpa mer fonder för) så ska jag definitivt inte gå in på avanza mer än absolut nödvändigt. Så regeln för avanza är att jag får endast (!) gå in när jag ska köpa någonting. Dvs om jag fått nåt sålt och fört över pengar eller om jag fått lön med tillhörande insättningar.

Vidare kommer jag att ha surftid på morgonen, då jag får gå in på diverse bloggar, facebook och instagram. Men sen är det stopp! Resten av dagen håller jag mig borta från mobilen och knattrar snällt på min jobbdator (chefen har återvänt från semestern den här veckan, vilket också är ett tungt vägande skäl) med jobbsaker.

Sen får jag kolla facebook (endast facebook!) en gång till innan jag går hem för dagen. Hemma är det förbjudet att surfa öht, bortsett från messenger. Kommer jag på nåt jag måste "kolla upp" så skriver jag upp det på en lista i anteckningar och gör det morgonen efter.

Enda undantaget är om jag får total feeling och måste skriva ett inlägg här, då får jag göra det.

Vad tror ni? Kommer min strategi att fungera? Hur kommer jag att känna mig första veckan? Andra veckan? Hm... Spännande, spännande!

Har du några regler kring surfande eller är det fritt fram dygnet runt?

2 kommentarer:

 1. Jag kan verkligen rekommendera "Digital Minimalism" av Cal Newport. Det öppnade mina ögon för vad det digitala samhället gör med en.

  https://iblandgormanratt.blogspot.com/2019/07/boktips-digital-minimalism-av-cal.html

  Jag har dummat ner min telefon till max. Ingen mail, ingen webbrowser, alla appar som inte har en direkt funktion typ banken och lokaltrafiken är borta. Ipaden har jag lämnat urladdad för att inte kunna slösurfa (får se när min fru sätter den på laddning, nästan en vecka har gått!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, har reserverat den på bibblan och hoppas kunna hämta den redan imorgon. :-)

   Mycket intressant blogginlägg också och jag snor även boktipset från kommentarerna, då Hjärnbalans gick att låna digitalt. :-)

   Idag gick det hyfsat att hålla sig borta från sociala medier, men vi får se hur det blir till helgen...

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...