torsdag 1 augusti 2019

Ny bil

Jag har inte kommit mig för att skriva om min nya bil, som kom för några veckor sedan, innan jag åkte iväg på USA-äventyr.

Det blev Audin, alltså en A4:a. Vansinnigt trevlig bil och fast jag trivdes bra med gamla bilen så har den här verkligen fångat mitt hjärta (tills den börjar krångla såklart). Den är så extremt lyxig, för det är en automat.

Det är pinsamt hur lätt det är att köra automatväxlat. Jag fattar ju att det blir lite omständligt att byta till manuell växellåda i framtiden, men jag börjar luta åt att automatväxlat är värt de extra kostnader som blir. För känslan när man stannat för alla dessa rödljus i stan och bara lättar på gasen och svävar iväg. Underbart!

Jag hoppas dock att den här bilen håller ihop i tio år till. Den hade inte gått så mycket som jag trott, knapp 25 000 mil och med tanke på att jag inte kör många mil per år (efter flytten alltså!), så borde den funka länge till.

Kunde förstås inte låta bli att räkna hur många mil jag åker till jobbet (med avdrag för den dag/vecka jag jobbar hemifrån och när jag har semester) och jag landar på ljuvliga 534 mil för nästa år. Det är verkligen ingenting! Nu blir det väl några resor utöver jobbresorna också, men jag lär inte komma över 1000 mil/år i alla fall.

Nu blev jag så glad att jag är tvungen att jobba lite. ;-)

Hur många mil kör du per år?

7 kommentarer:

 1. Vi landar på ca 800 mil om året. Gött att du hittade en bra bil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns också helt ok. Jag misstänker att det blir några resor norrut och då ökas det ju på med 100 mil/resa.

   Radera
 2. Ca 1000mil per år. Tidigare med mycket tjänsteresor var vi uppe i 2000mil/år.

  Vilken årsmodell köpte du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hua. Tjänsteresor är inte skoj. Har en släkting som håller på och flänger dagarna i ända. :-/

   Det blev en 06:a. Men den känns som ny, luktar tom ny när man kliver in i den. Tror säljaren satt in nån luktgran eller nåt, hehe.

   Radera
 3. Noll. Har inte haft bil sedan... 2002, tror jag det var. Men jag bor mitt i Stockholm så jag har inte direkt behov av bil. Det blir säkert annorlunda om jag flyttar från Stockholm någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa bilägandet är frånvaron därav.

   Radera
  2. Jag drömmer om ett liv utan bil, men jag har svårt att se hur det skulle funka rent praktiskt. Som nu tex, så måste jag cykla 2 km för att ta mig till närmaste busshållplats. Sen tar bussresan 45 min med ett byte tills jag är på jobbet. Om jag istället tar bilen så är jag framme efter 15-20 min beroende på övrig trafik. Svårt att slå...

   Sen åker jag ju iväg på träningar och tävlingar ibland med hästarna och då funkar det inte med lånebil. Det blir för ofta helt enkelt.

   Så den dag jag inte behöver jobba samt står på anläggning med en häst, som inte behöver transporteras iväg mer än nån gång/månad, då ska jag gladeligen sälja bilen. Men det dröjer nog många år innan jag är där.

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...