onsdag 28 augusti 2019

Sparat 1200 kr/år på några klick

Ett av de vanligaste tipsen på hur man kan spara pengar, är att se över sina fasta utgifter. Ofta tas elen upp som exempel. Eftersom el ingår i min hyra, så kan jag inte göra nåt åt den. Men däremot betalar jag en hel del varje månad till Halebop för att kunna surfa.

Läste senaste inlägget från MI30 och insåg att jag inte kollat upp hur mycket surf jag faktiskt gör av med. När jag flyttade så fanns det inga alternativ förutom mobilsurf, så jag fläskade på med 30 GB surf och det har fungerat alldeles utmärkt.

Men nu kunde jag konstatera att med några dagar kvar till påfyllnad av surf, har jag använt upp drygt 4 GB. Då har jag ändå kollat både serier på plattan samt en hel del från EM i dressyr och hoppning via svtplay.

Uppenbarligen gör jag inte av med så mycket surf som jag tror... De uppdateringar av tex mobilen eller appar som behöver göras, brukar jag passa på att göra på jobbet.

Så med några knapptryckningar minskade jag mobilräkningen med 100 kr/månad. Det är kanske inte så mycket, men tänker man att det blir 1200 kr på ett år, så blir det genast mycket mer pengar. Pengar som kan gå in i pengamaskinen istället och göra nytta i framtiden. :-)

Har du någon utgift du skulle behöva kolla upp om den går att minska?

2 kommentarer:

  1. Hittade också en besparing på exakt 1200 kr under förra veckan. Netto säljer EKOmjölken 25% billigare än den lokala ICA-handlaren. Det blir 100 kr i månaden för oss. Om jag dessutom börjar gå in i Nettobutiken två ggr i veckan kommer jag säkert att utnyttja alla erbjudanden. Kan nog hitta några hundringar till i besparingar där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snyggt jobbat! :-D Just såna där "småsummor" här och där är det som gör den stora skillnaden i längden.

      Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...