onsdag 6 januari 2021

Österlen - ge mig alla era bästa tips!

 En bekant fyller snart 40 år. Vi är några stycken som bestämt oss för att presenten ska bli en resa till Österlen, för det har bekantingen pratat om åtminstone några år nu. Med tanke på hur situationen ser ut blir själva resan förmodligen först nästa år, men vi vill ge något nu ändå. Så kreativa jag (hrm) kom med idén att vi skulle göra en scrap book med allt möjligt från Österlen. Tänker mig framförallt bilder från nätet, så det blir lite klippa och klistra. 

Men det närmaste jag varit Österlen är dokumentärer om Peder Fredricson. ;-) Så jag behöver alla läsares hjälp här!

Har ni något riktigt guldkorn, något man absolut måste göra när man är i Österlen? Någon restaurang som är "självklar" att man besöker? Någon plats som verkligen behöver besökas? Något hotell som (när den här skiten gått över) är det mysigaste hotellet att bo på? Ja, ni fattar!

Alla tips (gärna länkar!) emottages tacksamt, jag vet att ni läsare är bäst på att leverera när det kommer till resetips! <3

14 kommentarer:

 1. Kåseberga rätt fin utsikt finns en hel del mat att välja på trots det bara är en liten by dock är det på sommaren vet ej hur det är på vintern förmodligen inte aktivt, Sandhammaren (fin vit sand rätt lång utsträcka). Finns definitivt mer dock är mina erfarenheter begränsade till de ovan nämnda.

  Mvh Anonym-m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror det blir vår/sommar vi åker, men alla tips är bra tips. Förmodligen gör vi en grej av planeringen också, med lite tjejträffar och liknande under 2021. :-)

   Radera
 2. Jag har det absolut bästa hotellet; Villa Gina. Ni kommer INTE att bli besvikna.
  Jag var där med rätt kräsna kompisar, de hittade INGET att klaga på, tvärtom, de var förundrade över allt det extra som de inte ens kunde drömma om.
  Är man typ 6 eller fler kan man hyra hela stället, det gjorde vi.

  Vandra Backaleden från Brösarp till Haväng är väldigt fint (och lätt).
  Även Stenshuvud är fint att vandra vid.
  Kåseberga och Ale stenar som någon föreslog är också fint.

  Ha det så kul när ni väl kommer dit!
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Villa Gina låter verkligen som ett ställe man inte får missa! Supertack för tipset.
   Vandringar var också smart, vi behöver nog röra på oss efter all god mat. ;-)

   Radera
 3. Var där för några år sedan, väldigt vackert. Om ni vill bo en natt hyfsat nära Kåseberga och Ale Stenar som ovan föreslaget, kan jag tipsa om Ejagården B&B. Mysigt och trevlig dam som driver det. Fint att strosa på dynerna längs havet...om man nu gillar att strosa! ;-) Har även för mig att det ska finnas ett krukmakeri i närheten. I Simrishamn vill jag minnas att det finns en del antikvariat.

  Mvh Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju bara sett bilder/filmer, men det verkar väldigt vackert. Ska absolut kika in Ejagården, tack! Strosa är helt klart med på schemat.

   Radera
 4. Beror på vad ni är ute efter; cafe: Byvägen 35 i St Olof eller Olof Victors utanför Glemmingebro/Ystad. Haväng uppskattar många liksom Sandhammaren och Stenshuvud. Boende Blåsingsborgs Gårdshotell utanför Kivik. Finns massor av ställen, allt beror på budget. Loppisar t.ex Suckarnas gång i Simrishamn på lördag fm är kända (och rätt dyra). Men finns väldigt många runt om på Österlen. Karl Fredrik och Engelska trädgården om man gillar växter. Simrishamn och Ystad är mysigt att traska runt i, finns även museum och Glimmingehus. På sommaren finns där tornerspel någon vecka/helg. /Babette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu vet vi nog inte riktigt vad vi är ute efter, så alla tips är toppen. Tack! <3

   Radera
 5. Bo Ohlsson, Hasse och Tagemuseet, nostalgimuseet och smakbruket på torget i Tomelilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste väl att bloggläsarna skulle leverera! Tack! Museer ska självklart med på att-göra-listan. :-D

   Radera
 6. Men, maila mig så ska du få massor med tips. Jag bor ju här och min dotter brukar kalla mig för en egen turistbyrå 😂😂 och jag är vän med turistchefen för Ystad/Österlen. Finns MASSOR med tips. Bra att veta lite vad ni är ute efter och vad som intresserar er, hur många dagar ni är här osv. Kan skräddarsy saker som ni skulle gilla, eller så kan ni besöka de vanliga turistmålen, som är jättefina, men ni får dela med väldigt många andra människor, speciellt om pandemin gör att man inte kan resa utanför Sverige nästa vår/sommar. Var kaos på alla de vanligaste ställena nu i somras

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh! Men så perfekt med en egen reseledare. :-D Jag mailar när jag får lite tid över på jobbet. <3

   Radera
 7. Mandelmanns trädgårdar! Ligger i byn Rörum mellan Simrishamn och Kivik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Tack, jag vet att min kompis diggar Mandelmanns. :-)

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...