fredag 29 januari 2021

Utmaning februari

 Jag har bestämt mig för att utmana mig själv i februari. Jag ska helt sonika rensa bort en sak varje dag. Det känns bra att testa just i februari, eftersom det "bara" blir 28 saker som ska ut. Antingen skänker jag bort dem eller slänger, sälja saker tänker jag spara till i mars.

Det kan tänkas dumt att göra den här utmaningen i februari, när jag rensade ut både smink och en hel necessär med hårsnoddar från badrummet i januari. Likaså tog jag mig samman och gav bort två par jeans och åtta par strumpor till bättre behövande (jeansen var typ 5 storlekar för stora, men jag gillade hur de såg ut, så det satt långt inne att ge bort dem). Så egentligen klarade jag nog av utmaningen redan i januari. 

Men just därför blir det mer spännande den här månaden, för nu måste jag verkligen känna efter vad det är för saker jag inte behöver ha kvar (man ska såklart inte rensa bara för rensandets skull, men jag kan garantera er att jag har minst 28 saker jag inte behöver ha kvar). 

Jag tänkte att jag fotar och skriver ett inlägg varje söndag, så får de som vill bli peppade av hur mycket onödigt krafs jag har hemma känna sig inspirerade. ;-) 

Hänger du med på min utmaning?

10 kommentarer:

 1. Åh, nu blev jag lite peppad på att hänga på. Mina en sak per dag är ju lätt gjort tänker jag.
  Fast jag rensar mest hela tiden och känslan är så otroligt skön varje gång en sak åker ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen att du redan rensar! Då kanske det blir lite roligare om du noterar vad du rensar ut, så det blir tydligare att det faktiskt sker förbättringar hela tiden. :-)

   Radera
 2. Japp! Jag är med! Men kommer mest troligt glömma var jag läste det och missa att återkoppla. Själva utmaningen ska jag klara, det borde inte ens vara svårt. Sett till antal saker i varje fall, kanske svårare att faktiskt rensa ut dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är helt ok att missa att återkoppla. Jag hade kunnat påminna också, men det blir ju lite svårt när du är anonym. ;-)

   Ja, jag tror inte att antalet är problemet, utan att faktiskt komma till skott. Men nu är jag tvingad, iom att ni bloggläsare har koll på mig.

   Radera
 3. Grym utmaning, det ska bli intressant att följa och jag ska försöka rensa bort lite saker här hemma också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja, heja! Sen ska man ju som sagt inte rensa bara för att rensa. Men iaf mitt hem har grejerna en tendens att smyga sig in...

   Radera
 4. Ja! Jag gjorde detta för några år sedan, otroligt tillfredsställande.
  Men nu blir jag taggad att göra det igen, det behövs... tack för peppen.
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen! Då kämpar vi tillsammans. :-)

   Radera
 5. Jag har påbörjat en "regel" för mig nu när jag jobbar hemma att när jag har ett telefonmöte som inte är i behov av datorn så är det mötet antingen en promenad (om det blir ett längre möte) eller att jag rensar något. Detta har lett till att jag numera bara har fungerande pennor, en frys som gör mig varm i hjärtat att öppna och snart så börjar även tvättstugan likna något. Sen blir det inte en sak/dag som åker ut utan flödet är mer ojämnt, vissa dagar betydligt mer, men klart jag är med på detta.
  /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så smart system! Jag promenerade mycket förut när vi hade möten, men nu envisas folk med att ha en massa pp-presentationer som man "måste" titta på. Ska försöka bättra mig på promenadfronten känner jag.

   Enbart fungerande pennor kör jag också stenhårt med, slänger så fort bläcket är slut. Jag skriver mycket för hand, så det går åt en del pennor. Däremot finns det en del att göra åt frysen, men om jag tar fram bär och gör en kaka kan jag inte riktigt räkna det som att rensa. ;-)

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...