fredag 22 januari 2021

Minimalism i badrummet

Först, tack för alla kloka tankar i mitt förra inlägg. Det gav mig oerhört mycket att diskutera med er läsare och även om vissa var för flytt (hehe, skåningar) så har ni allihop så rätt i att just den här perioden är en jobbig period för oss allihop. Jag tar dessutom åt mig rekommendationen att inte fatta beslut när jag inte mår helt bra. Faktum är att jag, tack vare pepp från er läsare, mer promenader och några härliga ridturer, nu är på något bättre humör. Förhoppningsvis klarar jag mig utan en till kris innan våren är här. ;-)

Det här inlägget började jag skriva på i mars 2019 redan, men sen tappade jag liksom lusten. Det var först när Fru EB skrev ett inlägg om finkem som jag blev pepp igen och skrev klart. 

Vid första anblicken har jag ganska lite grejer i mitt badrum. Går jag utifrån Fru EB:s områden så ser det ut såhär:

Hudvård; två varianter på rengöring samt en fuktighetskräm. Den lilla flaskan från Medik8 är ett gratisprov. Det är inte precis mycket, men faktum är att jag använder dessa maximalt tre gånger/månad. Jag får liksom aldrig till någon vettig rutin på det där med hudvård...


Hårvård; Två sorters schampo, de ena används sporadisk då den sliter ganska mycket på håret, balsam och inpackning. I duschen har jag även en fast tvål från Dove. 


Smink; Eh ja... Jag sminkar mig inte. Men framförallt vintertid använder jag lite läppbalsam så läpparna inte blir för fnasiga. Nagelvård; En del av mig älskar att måla naglar och hålla på, men jag har blivit alldeles för pragmatisk senaste åren. Ibland önskar jag att jag kunde vilja lägga mer tid på att göra mig själv fin. Men det går lite i skov har jag märkt. Så numera är det bara att klippa naglarna jag pysslar med. 


Men sen är det det där med verkligheten... Jag har förbaskat mycket smink. Låt mig presentera sminkväska 1, där jag har allt jag kan tänkas behöva när jag får ett ryck och vill sminka mig:
Sen har jag dessutom ytterligare en sminkväska med "bra att ha grejer" som jag ytterst sällan använder.Egentligen borde jag hiva alltihopa, inklusive sminkväskor, men det bär mig emot. Jag tänkte efter och kom fram till att sist jag sminkade mig var till julfesten 2018, dvs det är drygt två år sedan. Så det här är verkligen inte saker jag använder och kommer att sakna, men ändå går det inte att slänga. Möjligtvis att jag skulle kunna rensa bort de "blöta" krämerna, men samtidigt är det en kunskap jag i sådana fall missar, för jag tror inte att jag kommer att komma ihåg i skarpt läge vilken tub med gelé som ska blandas när jag vill få ett krämigare puder tex. 

Hur resonerar ni kring såna här "hopplösa" saker att rensa ut?

4 kommentarer:

 1. Smink har ju ett bäst-före datum.
  Så du borde kanske rensa....?
  Men jag tänker lite minimalistiskt angående smink: ett mineralpuder, mascara, en box med 4 ögonskuggor, två läppglans och en kajal.
  Ja, det var väl det.
  Nu med allt hemarbete sminkar jag mig ytterst sällan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, framförallt sånt som är krämigt, typ mascara och foundation har jag förstått blir dåligt. Men pennor och puder håller sig tydligen väldigt länge. Så svårt!

   Ja, jag sminkar mig ju aldrig, samtidigt som jag inte vill känna mig "tvingad" att inte sminka mig för att jag inte har smink. Haha, så förvirrande!

   Radera
 2. Precis som du har jag också en himla massa grejer som jag inte använder. Tror banne mig att jag ska göra en badrumsrensning i helgen, blev riktigt sugen tack vare ditt inlägg! :-)

  Apropå bäst-före datum, går man på det så kan jag nog slänga i princip allt, men jag använder vissa grejer ändå. Jag fick en ögonskugga av min mamma när jag fyllde 13 och den använder jag fortfarande då och då, om än sparsamt vilket ju är uppenbart! ;-)
  (Antar att det inte är att rekommendera dock!)

  Skönt att höra att du är på bättringsvägen, inte fel att ventilera ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att det blev en badrumsrensning! Själv tänker jag sätta tänderna i sminkväskan idag, pepp pepp. Jag tänker att jag skriver ett word-dokument där jag listar alla saker jag slängt (samt vad de skulle användas till om det inte framgår av namnet), så kan jag lätt skaffa det igen den dag jag får lust.

   Ja, humöret var på topp några dagar när det var plusgrader igen. Nu väntas snöstorm, men jag försöker tänka att så småningom kommer ju dagen när det är dags för våren att återvända. :-)

   Radera

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...