Jag är lite osäker på om jag nämnt det i bloggen, men jag har försökt hålla mig till ett veckoschema med maten en längre period nu. Det funkar hjälpligt, men nu är jag less på att göra min vegetariska lasagne (för den är tyvärr inte god, hur mycket jag än kryddar) och jag tröttnade på ett par av recepten från min favoritkokbok (Studentmat).
Så jag har ett glapp i veckoschemat och det är ett ständigt pusslande för att få ihop det hela. Därför tänkte jag fråga här efter lite tips!
Det ska helst vara ett recept med få ingredienser som går fort att sno ihop. Tänk tex mina favoritrecept på tonfisk som jag helt klart kan äta (och äter) varje vecka.
Vidare ska det vara något som inte innehåller böner eller linser eller liknande baljväxter. Sen måste det gå att frysa in och serveras mikrat, jag vet att det inte blir lika gott, men det måste bli ok smak iaf.
Slutligen får det gärna generera lite disk. I exemplen ovan är det typ kniv, skärbräda, stekspade, stekpanna och ev ett par mått som behövs. Väldigt skönt när man har begränsat med köksutrymme.
Har ni några recepttips?
Om allt möjligt som på nåt vis rör min frihetssträvan. Målet är att sluta jobba 2032, men man vet aldrig vad livet hittar på. Du når mig enklast på frihet2032 at gmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Börsen gör mig nervös...
Det är konstigt hur hjärnan fungerar. På nåt vis har jag lättare för att ta motgångar än framgångar. Det är som att jag inte riktigt tror på...
-
Jaha, då är man stämplad som snålisen på jobbet... Fast jag är ändå ok med det tror jag. Vi var ett gäng som hade aw igår, normalt brukar ja...
-
Inspirerad av Frihetsmammans inlägg om att orka jobba så gjorde jag en liten studie på en av mina kollegor (detta är dock applicerbart på må...
-
Just nu är det mycket som pågår i mitt liv. Dels allt trixande kring hästarnas flytt (ja, jag har hittat ett nytt ställe, men kommer inte ku...
Plättar till lunch (alltså stora plättar som i Norrland. Inte pannkakor som de säger i södra Sverige).
SvaraRaderaEfter du stekt plättarna (och ätit valfritt antal) så gör du en Bolognese i samma stekpanna till middag.
Dagen efter när överblivna plättar och bolognese kallnat så gör du Enchilladas = Fyll plättarna med några matskedar bolognese, vik och rulla ihop. Några ostskivor på toppen. Kör i 200 graders ugn, grill några minuter på slutet för attraktiv färg på toppen.
Voila !!
Jag är mållös. Nog för att jag visste att jag hade bra läsare, men att i ett enda svep fixa tre mumsiga rätter, det trodde jag inte! Tack! <3
RaderaI mitt förrförra liv var jag kock. Idag är det ett av mina största fritidsintressen. När jag ledsnar totalt på det jag ägnar mig åt idag så blir det kanske ngt med matlagning igen. Å alla pengar man sparar på att laga maten själv därtill
RaderaAh, härligt att ha ett fritidsintresse som samtidigt behövs i vardagen. Jag tycker om att laga mat, om jag har mycket tid och en god vän att äta maten med. Men så gott som alla måltider jag lagar äter jag i ensamhet, så motivationen är sällan hög då.
RaderaGjorde precis ett inlägg på min blogg om ett nytt vegetariskt recept som jag gjorde i måndags och som sonen blev helt lyrisk över. Snabbt och enkelt, vet ej hur det är att frysa den men sonen mikrade den och tyckte den var fantastiskt god/Hea
SvaraRaderaDen lät riktigt mumsig och ska absolut testas!
RaderaDenna baconpasta blir jag glad när jag hittar i frysen
SvaraRaderahttps://receptfavoriter.se/recept/pastasas-med-bacon-baconpasta.html
Av de "valfria" ingredienserna brukar jag skippa broccoli och morötter, men fräsa i en rejäl mängd champinjoner istället.
Lättlagat och kanongott.
/Holger
Ah, du hade mig redan fast vid bacon och pasta. Men så lägger du till champinjoner och då vet jag knappt hur jag ska kunna hindra mig själv från att laga till detta NU. Oturligt nog har jag dock inte alla ingredienser hemma och får därmed hejda mig lite.
Radera