onsdag 13 november 2019

Idétorka mat

Jag är lite osäker på om jag nämnt det i bloggen, men jag har försökt hålla mig till ett veckoschema med maten en längre period nu. Det funkar hjälpligt, men nu är jag less på att göra min vegetariska lasagne (för den är tyvärr inte god, hur mycket jag än kryddar) och jag tröttnade på ett par av recepten från min favoritkokbok (Studentmat).

Så jag har ett glapp i veckoschemat och det är ett ständigt pusslande för att få ihop det hela. Därför tänkte jag fråga här efter lite tips!

Det ska helst vara ett recept med få ingredienser som går fort att sno ihop. Tänk tex mina favoritrecept på tonfisk som jag helt klart kan äta (och äter) varje vecka.

Vidare ska det vara något som inte innehåller böner eller linser eller liknande baljväxter. Sen måste det gå att frysa in och serveras mikrat, jag vet att det inte blir lika gott, men det måste bli ok smak iaf.

Slutligen får det gärna generera lite disk. I exemplen ovan är det typ kniv, skärbräda, stekspade, stekpanna och ev ett par mått som behövs. Väldigt skönt när man har begränsat med köksutrymme.

Har ni några recepttips?

8 kommentarer:

 1. Plättar till lunch (alltså stora plättar som i Norrland. Inte pannkakor som de säger i södra Sverige).

  Efter du stekt plättarna (och ätit valfritt antal) så gör du en Bolognese i samma stekpanna till middag.

  Dagen efter när överblivna plättar och bolognese kallnat så gör du Enchilladas = Fyll plättarna med några matskedar bolognese, vik och rulla ihop. Några ostskivor på toppen. Kör i 200 graders ugn, grill några minuter på slutet för attraktiv färg på toppen.

  Voila !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mållös. Nog för att jag visste att jag hade bra läsare, men att i ett enda svep fixa tre mumsiga rätter, det trodde jag inte! Tack! <3

   Radera
  2. I mitt förrförra liv var jag kock. Idag är det ett av mina största fritidsintressen. När jag ledsnar totalt på det jag ägnar mig åt idag så blir det kanske ngt med matlagning igen. Å alla pengar man sparar på att laga maten själv därtill

   Radera
  3. Ah, härligt att ha ett fritidsintresse som samtidigt behövs i vardagen. Jag tycker om att laga mat, om jag har mycket tid och en god vän att äta maten med. Men så gott som alla måltider jag lagar äter jag i ensamhet, så motivationen är sällan hög då.

   Radera
 2. Gjorde precis ett inlägg på min blogg om ett nytt vegetariskt recept som jag gjorde i måndags och som sonen blev helt lyrisk över. Snabbt och enkelt, vet ej hur det är att frysa den men sonen mikrade den och tyckte den var fantastiskt god/Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lät riktigt mumsig och ska absolut testas!

   Radera
 3. Denna baconpasta blir jag glad när jag hittar i frysen
  https://receptfavoriter.se/recept/pastasas-med-bacon-baconpasta.html

  Av de "valfria" ingredienserna brukar jag skippa broccoli och morötter, men fräsa i en rejäl mängd champinjoner istället.
  Lättlagat och kanongott.

  /Holger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, du hade mig redan fast vid bacon och pasta. Men så lägger du till champinjoner och då vet jag knappt hur jag ska kunna hindra mig själv från att laga till detta NU. Oturligt nog har jag dock inte alla ingredienser hemma och får därmed hejda mig lite.

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...