fredag 15 november 2019

Sälja investmentbolagen?

Min vana trogen har jag noll koll på vad som händer i affärsvärlden och därmed i mina portföljer på Avanza. Sedan jag gick över till den taktiken har jag mått så mycket bättre, samtidigt som mina innehav tuffat på så snällt utan nån översyn.

Förutom mina fonder har jag några investmentbolag samt intervacc kvar. Nu läste jag (av en slump) på KTM:s blogg (tyckte rubriken om nedgång lät spännande) att Kinnevik ska dela ut Millicom och att ordinarie utdelningar slopas.

Jag fick en matt känsla i kroppen. Jaha. Då måste jag alltså ta ett nytt beslut, behålla eller sälja Millicom? Orka liksom... Däremot hade jag öht inte märkt av nedgången, eftersom jag inte varit inne på Avanza sen senaste lönen kom.

Så nu börjar jag klura på om det är lika bra att sälja av alla investmentbolagen och köpa Xact högutdelaren istället. Den finns inte i min portfölj idag och jag gillar ändå tanken med utdelningar, om inte annat för att ta en del av utdelningen och spara undan till kommande skatteinbetalning (glömde helt bort i fjol att det blir ca 5000 kr i skatt som ska tas nånstans ifrån).

Eller så fortsätter jag missa nyheter om investmentbolagen och lullar på som vanligt.

Har du Kinnevik? Hur tänker du göra i såna fall med Millicom?

9 kommentarer:

 1. Har icke. Kör Spiltan Investmentbolag och jag antar att de löser pucken åt mig.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt det låter... :-)

   Trevlig helg till dig med!

   Radera
 2. Skönt med fonder, har inte tid, lust och kunskap att ägna mig åt aktiefunderingar. Huvuddelen globalfond och månadsspar i upp och nedgång är min melodi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah... Jag bara njuter när jag läser det där. Får nog faktiskt tänka om lite med aktierna. Det är så mycket enklare med fonder.

   Radera
  2. Kanske blir lite mer tankearbete den dagen man ska börja säkra upp och börja sälja av fonderna för att leva på, hur mycket och när osv. Kansle lättare att bara tänka att man lever på utdelningarna om det är det man har satsat på. Men ett tag kvar så än så länge är det bara att spara på.

   Radera
  3. Vissa resonerar som så att utdelningsaktier är perfekt i uttagsfasen av sparandet. I ackumulationsfasen kanske index passar bättre? Don efter person :)

   Radera
  4. Intressanta tankar både Hea och IGMR. Jag kommer ju inte köra på 4 %-regeln när jag väl pensionerar mig, så jag kommer oavsett att behöva sälja av (fonder/aktier) när den dagen kommer.

   Men det är klart att det mentalt skulle vara lättare att leva på utdelningen första/andra året typ.

   Radera
 3. Hejsan! När kinnevik anonserade sin nta policy sålde jag bolaget, gillar inte alls slopade utdelningar samt att de nästan tagit bort sitt kassainflöde... Jo fonder enkla men kostar också avgift o säljbeslut sen är sådär passivt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog sälj här med. Ska bara mogna lite till i beslutet...

   Radera

Utgifter för mars + strejk

Ja, jag vet att jag är sen att rapportera om mars. Men jag har hamnat i nåt slags konstigt mentalt läge där jag blivit fyra år igen och allt...