fredag 8 november 2019

Nöjd

Det är kanske inte så intressant att vara nöjd, nuförtiden ska man vara missnöjd hela tiden och sträva efter något bättre.

Men faktum är att jag är nöjd. Det slog mig häromdagen att den där ovana känslan var just nöjdhet. Givetvis, överanalyserare som jag är, var jag tvungen att bena ut varför jag var nöjd.

Till att börja med hade jag sovit tillräckligt natten innan. Jag hade vaknat av mig själv, eftersom jag jobbade hemifrån och jag hade en stund innan känslan uppkom varit ute i dagsljuset och ridit på en av mina hästar.

Sen hade jag ätit en riktigt god lunch (stroganoff med halloumi) innan jag hamnade framför jobbdatorn och insåg att jag var nöjd.

Dvs alla mina basala behov (japp, dit räknas ridningen) var uppfyllda och jag var nöjd. Känslan har dessutom hållit i sig ytterligare en dag. Jag går omkring och känner mig fånigt nöjd med livet, trots att jag faktiskt jobbar heltid fortfarande.

Kanske är det tom så att redan tanken på att få vara ledig ett år (om det blir av 2022) smittar av sig på min nuvarande sinnesstämning.

Eller så är det min chefs löfte om att jag ska få jobba hemifrån två dagar/vecka i fortsättningen, eftersom jag mår så mycket bättre av att rida på lunchen.

Vem vet varför, men jag njuter av att vara nöjd och hoppas att ni också är det. Trevlig fredag på er och glöm inte att njuta av livet!

Ps. En läsare tyckte att jag skulle kosta på mig att umgås med vänner trots höga utgifter, så imorgon ska jag faktiskt träffa en vän och bubbla lite i varmt vatten inne i centrala Uppsala. Det blir mys på hög nivå!

6 kommentarer:

 1. En bra känsla att vara nöjd. Tror det är viktigt att få syn på de små sakerna i vardagen som gör att man mår bra./Hea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de små sakerna är så lätta att tappa bort. Speciellt om man jämför sig med andra. Jag tror en till sak med min nöjdhet är att jag inte är på fb eller instagram längre. Jag har ingen riktigt att jämföra mig med. ;-)

   Radera
 2. Att vara nöjd och uppskatta det man har är lättare att få än att få något som man eventuellt vill ha.

  Det är där styrkan ligger verkligen se att man har det bra och fokusera på det. Världsbilden blir lättare än att tänka i negativa banor som inte ger något förutom att få ut lite frustration vilket är helt okej. Dock viktigt att inte älta över det.


  Tack för inlägget.

  Mvh Anonym-m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för din kloka kommentar! :-)

   Radera
 3. Jag vet överhuvudtaget inte vem du är. Men jag blir glad för din skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Nu blev jag så glad! :-D Skickar all positiv energi jag kan till dig. <3

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...