måndag 1 mars 2021

Fjärde veckan med rensning

 Men då var vi ju klara!!! Jag är imponerad av att jag lyckades rensa något varje dag den här månaden och samtidigt vet jag att det finns massor kvar att rensa. Jag har inte brytt mig att rensa på de områden där jag kan sälja av saker (det sparar jag till sommaren), så där finns det potential. 


I sista omgången blev det tre gamla jobbtröjor i lila (från ett jobb jag avskydde) som jag inte ens kan ha längre, ett vidrigt äcklig gammalt linne som blivit gult av ålder (tröjorna går till klädinsamling, men linnet till återvinning), nån slags konstig underbyxa till när man har kjol på sig (vilket jag aldrig har) som jag inte har nåt minne av att jag nånsin använt, cykelhjälmen (för jag har ingen cykel längre och tänker inte skaffa) och slutligen en gigantisk tallrik som jag använde i micron i mitt förra hem (dvs för två år sedan) som jag inte kan hitta något nytt användningsområde för (så den går till myrorna). 

Nu är jag så pepp, så nu tar jag mig an nästa område. Dags att rensa i stallet under mars! Jag kommer inte att rapportera här i bloggen, mer än kanske ett inlägg i slutet av månaden där jag summerar antal rensade saker och den summa pengar det inbringade. Hoppas ni andra också fortsätter att rensa i de områden som behöver rensas. Kanske i rabatten? ;-)

6 kommentarer:

 1. Jag rensade inte varje dag som du men i morse åkte jag iväg med tre överfulla papperspåsar böcker till det lokala återvinningsbiblioteket. Gick nog minus en 70-80 böcker. Den frihetskänslan alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh! Återvinningsbibliotek! Det lät fantastiskt i mina öron. Jag har en massa böcker jag skulle behöva ge bort. De är dock kvar uppe i norr, så jag behöver inte ha dåligt samvete när jag är hemma. Men jag skulle faktiskt även behöva rensa i den enda (!) bokhylla jag har hemma nu. Fast den inte är full med böcker så finns där några som jag inte begriper varför jag har kvar.

   Radera
  2. Ja det är ett fantastiskt bra bibliotek. Man lämnar in böcker där och kan ta med sig böcker hem om man hittar något man vill läsa. Men jag måste läsa de böckerna jag har stående hemma först innan jag lånar hem nya.

   Radera
  3. Men så smart! Undrar om det finns något liknande i Uppsala.

   Radera
 2. Håller med Brinke om böckerna. Det finns ingen rensning som känns så nästan FYSISK för man har liksom kroppsminnet av hur man släpat runt dem i olika flyttar. Ner och upp i lådor som väger bly fast man bara fylld dem 1/3. Bläk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hua, nu fick jag flashback till alla flyttar i min ungdom med min sambos gigantiska bibliotek (han lyckades dessutom alltid ha ett "viktigt möte" när vi skulle flytta, så jag fick bära allt själv) som skulle kånkas i en massa trappor. Blä!

   Bara bära böcker som man älskar tycker jag. Eller vägra flytta funkar såklart också. ;-)

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...