onsdag 3 mars 2021

En ekonomisk käftsmäll - eller?

 Min nya bil är inte så ny. Alltså jag tycker fortfarande att den är ny, men den är egentligen ganska gammal, eftersom den är tillverkad 2006. Vilket tydligen är femton år sedan. Gaaah!

Så min nya bil började gnälla lite för ett tag sedan, det var en lustig lampa som tändes och bilen fick hälsa på farbror doktorn (som bara släckte lampan och sa att vi skulle avvakta). Tills idag då lampan tändes igen och jag fick ta mig en sväng till verkstan igen. Eftersom jag är en lat jävel passade jag även på att låta killen fixa service på bilen (det är inte gjort på x år då bilen knappt använts innan jag köpte den) och det var diverse filter som skulle bytas. 

Slutsumman var saftig, nästan halva priset för vad jag köpte bilen för (men det var iaf inte femsiffrigt) och jag snyftade lite för mig själv när jag lagt på luren. 

Sen tog jag mig samman och förde över pengarna från min fina buffert till mitt konto som betalkortet är kopplat till. Andades lite och konstaterade att...

Det gör ju ingenting. Jag behöver ha bilen för att komma till jobbet och till träningar med hästarna. Det är en del av att leva, vissa utgifter får man helt enkelt bara betala. Faktum är att även om det försvann lite pengar från bufferten, så är det också därför jag har hållit på att fylla på min buffert. 

För nu känns det mest som en axelryckning. Pengarna överförda och bilen fixad. Jag vill inte ens tänka på vilket stresspåslag den här situationen hade framkallat för några år sedan. 

Slutsats: Det är fantastiskt att ha pengar. Det är fantastiskt att ha kontroll över sin ekonomi. Livet är underbart och det är sol ute! Så ut med er på lunchen allihop och lapa sol. Det ska jag göra. :-D

4 kommentarer:

 1. Mental frihet. Har också erfarit detsamma i olika situationer. Förr var det inte så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner att denna frihet behöver lyftas mer. För den är sååå ljuvlig. <3

   Radera
 2. Underbart med buffert(ar)! Jag har faktiskt en separat bilbuffert som ska täcka reparationer, service, däck m.m. Kanske lite hängslen och livrem, men bilkostnader kan dra iväg för den mekarovillige och då är det skönt att unna sig lyxen att skicka iväg den på rehab och slippa bry sig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror faktiskt att jag också ska bygga upp en buffert specifikt till bilen. Blir nog lagom att summera kostnaderna för bilen 2021 och sen spara ihop så jag alltid har den summan på ett konto. Mycket skönare. :-)

   Radera

Utgifter för april

Som jag nämnt tidigare, april blev en helt galen månad ekonomiskt. Skäms för siffrorna... Edit: siffrorna inom parantes hänvisar som vanligt...