Årets sista april blir kanske dagen då coronaviruset fullständigt exploderar i Uppsala, för jag har väldigt svårt att se unga studenter vara kloka och stanna hemma en så viktig dag som denna. Men, men jag kanske är gammal och bitter för att jag inte får vara med på mösspåtagningen längre. ;-)
Istället firar jag sista april med att hämta mina REKO-varor. Jag har köpt råvaror för sisådär ett års behov (som singel som är liten i maten alltså), men jag är sån att jag kan stå emot att handla hur länge som helst, men när jag väl öppnar plånboken, ja då finns det som ingen hejd längre... Hehe.
Det jag har satsat på denna gång är saker som går att frysa och som jag kan tillaga vid nåt tillfälle när jag har gott om tid. Jag har köpt lite primörer också (för vem kan motstå sånt?) och givetvis också ägg. Jag ska bara bli bättre på att faktiskt äta de där äggen, ofta räcker de i flera månader (tur att ägg håller mycket längre än vad många tror!).
Än är det inte säsong för tomater och svamp, men jag har insett att jag använder väldigt mycket krossade tomater i min matlagning (nåja, vi snackar ungefär fem liter om året) och ofta slinker det ned konserverade champinjoner som utfyllnad i köttfärssåser och pajer. Så nu har jag bestämt mig för att börja göra egna förpackningar med dessa. Jag tyckte att jag hittade ett väldigt bra recept på konserverad svamp på ica, men än har jag inte hittat nåt enkelt på krossade tomater. Tips?
Jag hoppas att alla får en skön ledighet, själv skulle jag rest bort med en kompis så jag kommer vara hemma några dagar extra. Välkommen sköna maj, bästa tiden på året!
Om allt möjligt som på nåt vis rör min frihetssträvan. Målet är att sluta jobba 2032, men man vet aldrig vad livet hittar på. Du når mig enklast på frihet2032 at gmail.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det som inte dödar, härdar
Jag vet inte jag. Jag tycker snarare att jag känner mig som en urvriden disktrasa. En disktrasa som när som helst börjar storgråta, för de m...
-
Jag vet inte jag. Jag tycker snarare att jag känner mig som en urvriden disktrasa. En disktrasa som när som helst börjar storgråta, för de m...
-
Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan. Som vanligt när FIRE-perso...
-
Jag har inte skrivit om det i bloggen någonting. Men för några månader snubblade jag över mitt drömboende. Där jag vill bo resten av mitt li...
https://www.sarabackmo.se/snalrora-pa-tomat-och-squash/
SvaraRaderaSe receptet som ett förslag, du kan använda vilka grönsaker du vill. Fördelen med att göra denna före att göra egna krossade tomater är att då du gjort denna sats kan du frysa in lagom portioner med färdig tomatsås med härlig "restaurangsmak" som du kan ta fram och om du vill blanda i din svamp eller något annat, själv kör jag den "naturell" till ris eller lägger till bönor eller kryddar upp med rökt paprikapulver (får baconsmak, tycker jag).
Tack för tips! Jag använder mina krossade tomater ihop med tonfisk, så frågan är om den där röran blir "fel" att kombinera. Men jag ska absolut testa, för den lät väldigt mumsig.
Radera