tisdag 28 april 2020

Oväntade intäkter

Jag hickade till lite när jag gick in på min bank för att dubbelkolla så lönen kommit in. Det var liksom alldeles för mycket pengar kvar efter att alla räkningar var dragna. Nog för att det var en soft månad kostnadsmässigt, men så mycket pengar borde inte vara kvar. Min första tanke är att det blivit strul med några räkningar.

När jag ser summan på löneutbetalningen (som är 9000 kr högre än normalt) misstänker jag att lönekontoret klantat sig. Jag har inte tagit ut nån semesterdag, så jag borde inte få mer lön. Hm...

Loggar in och kollar lönespecifikationen. Det visar sig att årets bonus betalats ut! Ännu en anledning till att inte sluta jobba, hehe, för vem blir inte glad av en oväntad intäkt? De händer ju inte lika ofta som en oväntad utgift.

Företaget har legat lite lågt med eventuell bonusutbetalning med tanke på coronakrisen, inte så att mitt företag går på knäna precis (men en del permitteringar och eventuellt några avsked lär det bli), men det rimmar lite illa med en bonus till de anställda samtidigt som man behöver göra åtgärder kring ekonomin. Samtidigt tycker jag att det är juste av företaget att betala ut bonusen, för nog sjutton jobbade vi häcken av oss i fjol (nåja, kanske inte jag) och gick med rejäl vinst, så varför ska vi inte få njuta av detta nu? Det lär ju inte bli nån bonus nästa år precis. Förmodligen inte 2022 heller.

Så vad gjorde jag av dessa ljuvliga, oväntade pengar? Jo, jag var skyldig mig själv lite pengar sen tidigare, när jag haft en lite sämre månad rent ekonomiskt (typ januari och februari...), så större delen av dessa pengar gick till att betala av "lånen". I slutändan åkte 4100 kr in på kontot sålda saker, 2600 kr till degen och resten in till bufferten. Jag köpte mer Avanza Europa och Xact Högutdelande, så nu är jag lycklig ett tag. :-)

Har du fått en oväntad intäkt nån gång och vad gjorde du med de pengarna?

1 kommentar:

Tack för att ni kom!

Det blev en riktigt mysig picknick i Enköping, kanske aningens varmt, men det fungerade bra att sitta i skuggan.  Som vanligt när FIRE-perso...